Τύποι Ιών Υπολογιστή και Τρόποι Προστασίας από τους Ιούς

Οι ιοί που μπορούν να προβάλλουν έναν Η/Υ διακρίνονται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  1. Malwares: Κακόβουλο πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για να διακόψει τη λειτουργία ενός Η/Υ, προκειμένου να συλλέξει »ευαίσθητες» πληροφορίες ή να αποκτήσει πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα.
  2. Trojan horse: Λογισμικό που ξεγελάει τον χρήστη και τον κάνει να πιστεύει ότι εκτελεί κάποια χρήσιμη λειτουργία ενώ στα κρυφά εγκαθιστά στον υπολογιστή του άλλα κακόβουλα προγράμματα.
  3. Adwares: Ονομάζεται οποιοδήποτε πακέτο λογισμικού που αναδύει αυτόματα  διαφημίσεις, προκειμένου να δημιουργήσει έσοδα για τον συντάκτη της
  4. Spyware (Λογισμικό Κατασκοπίας): αναφερόμαστε σε ένα είδος κακόβουλου λογισμικού, το οποίο φορτώνεται κρυφά (με ύπουλο τρόπο) σε έναν υπολογιστή χωρίς να το ξέρει ο χρήστης και εκτελείται στο παρασκήνιο κάνοντας διάφορα πράγματα πίσω από την πλάτη του χρήστη.
  5. Worm: Aυτοαναπαραγόμενο και κακόβουλο πρόγραμμα υπολογιστή, το οποίο χρησιμοποιεί δίκτυο υπολογιστών για να στείλει αντίγραφα του εαυτού του σε άλλους κόμβους (υπολογιστές του δικτύου) και μπορεί να το πράξει χωρίς την παρέμβαση του χρήστη.

virus4

Προτάσεις Προστασίας του Η/Υ σας από τους ιούς.

Antivirus
Η συσκευή του Η/Υ αποτελεί το κυριότερο µέρος της εισόδου στο διαδικτυακό χώρο. Ο πιο συνήθης τρόπος και ταυτόχρονα συχνά αποτελεσματικός φαίνεται να είναι η εγκατάσταση ενός antivirus.
Για περιβάλλοντα Microsoft Windows που είναι και οι κυριότεροι αποδέκτες ιών, υπάρχει ένας µεγάλος αριθµός διαθέσιµων λογισµικών προστασίας.

Τα 5 Δημοφιλέστερα antivirus (2021)

  1. Norton - Το καλύτερο συνολικά antivirus το 2021.
  2. Bitdefender - Η πιο ολοκληρωμένη σουίτα ασφαλείας για το διαδίκτυο.
  3. Intego - Το καλύτερο antivirus για Mac (μόνο για τα συστήματα macOS).
  4. TotalAV - Το καλύτερο για ευκολία στη χρήση (προτείνεται για αρχάριους).
  5. McAfee - Τα καλύτερα προγράμματα διαδικτυακής προστασίας (με ένα εξαιρετικό οικογενειακό πακέτο).

Η χρήση προγράμματος antivirus και η συστηματική αναβάθμιση τόσο αυτού όσο και του λογισμικού του υπολογιστή, και η όσο το δυνατόν ασφαλέστερη περιήγηση στο διαδίκτυο είναι ισχυροί τρόποι προστασίας του υπολογιστή σας. Τέλος, να αποκτάτε πρόσβαση σε αρχεία μόνο όταν προέρχονται από γνωστές σε εσάς πηγές.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης