Όνειρο ήταν …

 

Ήταν Μάρτης του 2020 που ετοιμάζαμε τις βαλίτσες μας γεμάτοι ενθουσιασμό και όνειρα! Τα εισιτήρια είχαν βγει και οι συνοδοί δασκάλες μαζί με τους 5 Εκταίους κοιμόμασταν και ξημερώναμε για κείνο το πρωινό που θα μας έβρισκε στο αεροδρόμιο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” έτοιμους με τις αποσκευές μας στο χέρι και γεμάτους προσμονή  να  ταξιδέψουμε  για  Κερασούντα.  Εκεί  θα  συναντούσαμε  πρόσωπα οικεία για μας τις δασκάλες και πρόσωπα πρωτόγνωρα για τα παιδιά που αργότερα θα γίνονταν φίλοι και φίλες. Όταν όμως, όπως λέει και η λαϊκή ρήση, ο άνθρωπος κάνει όνειρα, ο Θεός… γελάει!

Ο εχθρός – covid είχε ήδη κάνει την εμφάνισή του και στη χώρα μας αλλά πάντα στην άκρη του μυαλού μας είχαμε τη σκέψη ότι δε θ’ αγγίξει εμάς και το ταξίδι μας. Πάντα ελπίζαμε ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν ευνοϊκά και εμείς θα πραγματοποιούσαμε το μαγικό μας ταξίδι. Τα πράγματα όμως χειροτέρεψαν και η αναβολή του ταξιδιού ήταν πλέον προ των πυλών. Ώσπου ήρθε η ακύρωση… και μαζί η απογοήτευση! Δε χάσαμε τις ελπίδες μας όμως ούτε την αισιοδοξία μας και γι’ αυτό ανταμειφθήκαμε.

Περίπου ένα χρόνο μετά, στις 8 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι τις 12 του ίδιου μήνα, αποφασίστηκε, παιδιά και δάσκαλοι και δασκάλες και από τις 5 χώρες του προγράμματος – Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Πολωνία, Λιθουανία – να γνωριστούμε και να δουλέψουμε μέσω zoom. Αυτή η πενθήμερη εμπειρία μας ήταν πρωτόγνωρη και εντυπωσιακή συγχρόνως. Και σ’ αυτό το “εξ αποστάσεως” ταξίδι οι μαθητές του σχολείου μας δεν ήταν μόνο 5 αλλά… 21!2 3 4

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης