Μάθε παιδί μου … γλώσσες προγραμματισμού!!!

Τα εργαλεία που διδαχτήκαμε σ’ αυτή τη συνάντηση ήταν το unplugged coding, το code.org (κωδικοποίηση χωρίς οθόνη υπολογιστή χρησιμοποιώντας ακολουθίες και αλγόριθμους), το Kodu game lab (κωδικοποίηση με τη χρήση μπλοκ και εικόνων σε περιβάλλον προσομοίωσης 3D), το actionbound (οι μαθητές δημιουργούν ψηφιακά κυνήγι θησαυρών, περιπέτειες, κ.ά) και τέλος το Plickers (συλλογή άμεσων απαντήσεων πολλαπλών επιλογών χωρίς να απαιτείται υπολογιστής ή tablet).

Στο τέλος της τηλεδιάσκεψης τέθηκαν σε ψηφοφορία όλα τα web εργαλεία που παρουσιάστηκαν και τα παιδιά ανέδειξαν το Kodu game lab. Στη συνέχεια ζητήθηκε η άποψή τους για όλη τη συνάντηση και όλες οι απαντήσεις τους εμφανίστηκαν στην οθόνη με το πρόγραμμα word art.

Ένας από τους βασικότερους στόχους αυτής της τηλεδιάσκεψης ήταν, εκτός από την ανθρώπινη επικοινωνία και επαφή, να προσφέρουμε στα παιδιά περισσότερα εφόδια μάθησης για να ομορφύνουν τη ζωή τους και να δημιουργήσουν με οδηγό αυτή την ομορφιά έναν καλύτερο κόσμο για να ζήσουν γιατί όπως λέει ο Καζαντζάκης… “Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα”.9 10 12

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης