ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020 – ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ…..

Μετά την ακύρωση του ταξιδιού μας στην Τουρκία και με τον covid να κάνει την πρώτη επέλαση στη χώρα μας και γενικά σε όλη την Ευρώπη, ξέραμε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι μας στη Λιθουανία για το κλείσιμο του προγράμματος δεν θα γινόταν.!  Άλλη μια απογοήτευση που μας έδωσε αυτός ο αμείλικτος ιός! Δεν πειράζει είπαμε , θα πάμε του χρόνου όταν τα πράγματα θα είναι καλύτερα!

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021 – NO HOPE…..

Κι όμως τα πράγματα δεν πήγαν καλύτερα !!! Ο covid  είχε άλλα σχέδια ! Έσβησε κάθε ελπίδα που είχαμε να συναντηθούμε από κοντά και  μας ανάγκασε να βρούμε άλλο τρόπο να τελειώσει το πρόγραμμα , μπροστά σε έναν υπολογιστή, μέσω τηλεδιάσκεψης! ΤΙ ΚΡΙΜΑ!!

ΜΑΡΤΙΟΣ 2021-ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οργάνωσαν λοιπόν οι φίλοι μας από το σχολείο της Λιθουανίας την τελευταία μας διαδικτυακή συνάντηση που διήρκεσε τρεις ημέρες και συμμετείχαν μόνο εκπαιδευτικοί από τους πέντε εταίρους του προγράμματος. Τα  συναισθήματά μας ήταν ανάμεικτα γιατί θα συναντιόμασταν τελευταία φορά και το ταξίδι αυτό κάπως αλλιώς το ονειρευόμασταν!!!

Το θέμα της συνάντησης ήταν το Ασφαλές Διαδίκτυο, έτσι κάθε χώρα, ξεκινώντας με την Λιθουανία, έκανε τη δική της παρουσίαση με τις δράσεις που έχουν γίνει στα σχολεία μας σχετικά με τη σωστή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τους μαθητές .Οι παρουσιάσεις περιελάμβαναν και τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό- cyberbullying-καθώς είναι η μάστιγα των νέων  και όχι μόνο , την εποχή της τεχνολογίας!

IMG-20210308-WA0003 IMG-20210308-WA0011

Την δεύτερη μέρα της τηλεδιάσκεψης απαντήσαμε σε διάφορα κουίζ σχετικά με το ασφαλές διαδίκτυο , για όλες τις ηλικίες των μαθητών μας από το liveworksheets και πήραμε ιδέες πώς να κάνουμε τη γνώση αυτή πιο διασκεδαστική μέσα από online παιχνίδια σχετικά με το θέμα στην ιστοσελίδα Interland – Be Internet awesome.

Η Ρίτα, καθηγήτρια πληροφορικής της Λιθουανίας , μας παρουσίασε το Ourboox ,ένα φανταστικό εργαλείο δημιουργίας ηλεκτρονικών βιβλίων και με το Postermywall

Copy of Bully - Made with PosterMyWall

 δημιουργήσαμε αφίσες για το Ασφαλές Διαδίκτυο.

Την τρίτη και τελευταία μέρα δημιουργήσαμε τα δικά μας ebooks και αξιολογήσαμε την διαδικτυακή μας συνάντηση στη Λιθουανία

https://www.ourboox.com/books/surfing-safely/?fbclid=IwAR3v2KBYmRaSQdMj5OYwjoE7WXGfMN-r2jRoidmdbBMuhsdYQi72mx9zHrQ

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης