Εκπαιδευτικές συναντήσεις

τουρκια-1

Η πρώτη συνάντηση με τους εταίρους μας έγινε στο  Dereli της Τουρκίας. Συμμετείχαν μόνο εκπαιδευτικοί γιατί έπρεπε να γίνει η γνωριμία μεταξύ των εταίρων και να οργανωθούν οι δράσεις του προγράμματος.  Αυτή η πρώτη συνάντηση είχε διάρκεια 3 μέρες. Την πρώτη μέρα έγινε ενημέρωση από όλους τους εκπαιδευτικούς για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας τους. Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τα σχολεία τους, την πατρίδα τους και την πόλη τους. Ακολούθησε τελετή έναρξης του προγράμματος από τους μαθητές του τουρκικού σχολείου με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Φυσικά δεν έλειψαν τα παραδοσιακά εδέσματα, προσφορά των γονέων των μαθητών. Ξεναγηθήκαμε στις τάξεις του σχολείου και ήρθαμε σε επαφή με μαθητές και εκπαιδευτικούς. Όλοι ήταν εξαιρετικά φιλικοί και πρόσχαροι!

τουρκια-2

Τις επόμενες μέρες κάναμε προγραμματισμό των web 2.0 εργαλείων με τα οποία θα ερχόμασταν σε επαφή σε κάθε μετακίνηση. Στην Τουρκία σ’ αυτήν την πρώτη συνάντηση  διδαχθήκαμε το Padlet το Aurasma, το Kahoot και το Mentimeter.

τουρκια-3

Το Padlet είναι μία ψηφιακή πλατφόρμα όπου αναρτώνται φωτογραφίες, βίντεο και αρχεία. Μάθαμε  πώς να δημιουργούμε και να ενσωματώνουμε το padlet στις ιστοσελίδες. Οι Τούρκοι εταίροι μας  προετοίμασαν  ένα padlet για τα εκπαιδευτικά συστήματα κάθε εταιρικού σχολείου. Το  Aurasma είναι ένα εργαλείο επαυξημένης πραγματικότητας. Το  Kahoot και το Mentimeter είναι εργαλεία αξιολόγησης.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί  γύρισαν πίσω τα σχολεία τους με πολλές πληροφορίες και  ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους, τους διευθυντές και τους μαθητές τους για τις δραστηριότητες αυτές.

τουρκια-6

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης