
Υλικά
1) 250 γρ παστό ή απάκι ή σύγκλινο
2) 2 ντομάτες μεγάλες
3) 1 πατάτα
4) 2 αυγά
5) 1/2 κ.γ. ζάχαρη
6) Φέτα τριμμένη
7) Αλατοπίπερο
8) Πάπρικα
9) Ρίγανη, Κάρυ, μοσχοκάρυδο, Ginger, μουστάρδα σκόνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1) Μαζεύουμε (κλασικά) τα υλικά μας. Κόβουμε το παστό μας σε κύβους. Καθαρίζουμε, κόβουμε, αλατίζουμε (ελάχιστα) και τηγανίζουμε τις πατάτες μας.
2) Καθαρίζουμε από τη φλούδα την ντομάτα και κόβουμε σε κύβους. Σε ένα τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί λίγο λάδι και ρίχνουμε την ντομάτα μέσα.
3) Μόλις πάρει 1 βράση προσθέτουμε τα μπαχαρικά με τη ζάχαρη και τηγανίζουμε έως ότου κατέβουν τα υγρά της. Προσθέτουμε τις τηγανητές πατάτες με το παστό και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
4) Χτυπάμε τα αυγά ομελέτα και τα προσθέτουμε στην ντομάτα με τα υπόλοιπα υλικά, κουνάμε ελαφρά και αφού αρχίσει να δένει το αυτό με μια σπάτουλα γυρνάνε το πάνω κάτω να ψηθεί καλά το αυγό.
Κατσιάρα Ουρανία & Κρομπά Δέσποινα, Α2