Το arduino

Τι είναι το Arduino;

Το Arduino είναι ένας μικροελεγκτής ο οποίος περιλαμβάνει ένα chip ATmega.

Διαθέτει εισόδους και εξόδους που αντιδρούν με βάση το πρόγραμμα που φτιάξαμε και που φορτώσαμε στο chip με τη βοήθεια του υπολογιστή.

Χρησιμοποιεί μία αρκετά εύκολη γλώσσα προγραμματισμού, τη Wiring (παραλλαγή της C++), η οποία διατίθεται σε πλατφόρμες Linux, MAC και Windows με άδεια χρήσης GPL. Πολύ σημαντικό είναι ότι όλο το κύκλωμα της πλακέτας διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να κατασκευάσει τη δική του πλακέτα, όπως αυτός θέλει. Ένας αρχάριος, βέβαια, αντί να την κατασκευάσει μόνος του, είναι προτιμότερο να την προμηθευτεί έτοιμη από το εμπόριο (οι τιμές είναι πολύ προσιτές).

Αν και μικροσκοπικό το Arduino έχει πάρα πολλές δυνατότητες. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε εφαρμογές ρομποτικής και γενικότερα σε αυτοματισμούς καταφέρνοντας την κίνηση servo, stepper και DC κινητήρων, τη λήψη πληροφοριών από διάφορους αισθητήρες (θερμοκρασίας, υγρασίας, υπερύθρων κ.α), την αμφίδρομη σειριακή επικοινωνία μεταξύ Arduino και PC χρησιμοποιώντας γλώσσες προγραμματισμού (όπως Java και python), όπως επίσης την αναπαραγωγή και αντίληψη ήχων κ.α. Στον ιστότοπο του Arduino (http://arduino.cc/) θα ανακαλύψετε μια μεγάλη κοινότητα με αρκετές πληροφορίες σχετικά με τις εκδόσεις στην αγορά και το προγραμματισμό της πλακέτας.

Η πλακέτα Arduino μέχρι αυτή τη στιγμή διατίθεται σε 12 βασικές παραλλαγές (https://www.arduino.cc/en/Main/Products). Ανάλογα με τις ανάγκες της εφαρμογής μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κατάλληλη παραλλαγή.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης