ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ… ΚΑΔΟΙ! THINK GREEN!!

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΔΟΙ

 

 

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΔΟΙ

Πριν λίγες μέρες, παιδιά του σχολείου μας, με την καθοδήγηση καθηγητών τους, προχώρησαν σε μια οικολογική παρέμβαση, που θα ομορφύνει το Πευκοχώρι: συγκέντρωσαν, καθάρισαν και… ζωγράφισαν τους κάδους του χωριού, δίνοντας μια χαρούμενη νότα στην καθαριότητά του! Εμείς μιλήσαμε με τον Διευθυντή μας για τη δράση και πήραμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες.ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΔΟΙ_3

-        Καλημέρα κ. Κύρλα! Πώς σκεφτήκατε να προχωρήσετε σε μια τέτοια δράση;

Η δράση άρχισε το Σεπτέμβριο του 2017 και υλοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μαΐου, στα πλαίσια του προγράμματος ομαλής μετάβασης των μαθητών της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πευκοχωρίου στο Γυμνάσιο Πευκοχωρίου. Ο στόχος μας είναι να υπενθυμίσουμε στους κατοίκους τη σημαντικότητα της προστασίας του περιβάλλοντος, με μια δυνατή εικαστική παρέμβαση των σχολείων.  

-        Υπήρχαν συνεργάτες εκτός σχολείου που βοήθησαν;

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΔΟΙ_2Είχαμε σημαντική βοήθεια από την Κ.Ε.Δ.Η.Κ., που μας παραχώρησε τα χρώματα και τα μπλουζάκια, καθώς επίσης και από την κυρία Ειρήνη Μαλτέζου, και την Τζούλι Λισένγκο, που φιλοτέχνησε για την εκδήλωση την όμορφη επιγραφή μας.

-        Πώς ξεκίνησε και οργανώθηκε το σχέδιο;

Η ιδέα ήταν δική μου. Αναπτύχθηκε και επεκτάθηκε όμως με τη συνεργασία του Δημοτικού Πευκοχωρίου και του Δημοτικού Πολυχρόνου. Στη διακόσμηση των κάδων συμμετείχαν σαράντα μαθητές, οι οποίοι έλαβαν μέρος στα Περιβαλλοντικά προγράμματα του Γυμνασίου μας. Αρκετοί εκπαιδευτικοί παρευρέθηκαν και βοήθησαν, όπως οι υπεύθυνοι προγραμμάτων του Γυμνασίου, Ε. Αθανασούλα, Ε. Κατόπη, Ν. Νικολέτος, Γ. Ματάμης, Ε. Βερβασάβας και οι δάσκαλοι της Στ΄ τάξης του Δημοτικού.

-        Ποιο είναι το μήνυμα της δράσης αυτής;

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΔΟΙ_1Το μήνυμα της δράσης είναι ότι το περιβάλλον είναι πολύ σημαντικό και ότι όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε για να διατηρήσουμε την φύση όμορφη. Επίσης να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να δηλώσουμε ότι ακόμη και ένας κάδος μπορεί να είναι όμορφος και να αποτελεί ένα έργο τέχνης.

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ…,THINK GREEN είναι το σύνθημά μας!

Συνέντευξη: Σεβαστή Τσιρκούδη  (Γ3)

Σχολιάστε

Top