Η αγάπη για την Καθαρούπολη

anakiklosi2_1

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν μια ονειρεμένη πόλη που την έλεγαν Καθαρούπολη. Όλα τα παιδιά έπαιζαν στα πάρκα, οι μεγάλοι πήγαιναν βόλτα στο καθαρό αέρα  και η πόλη  ήταν η πιο καθαρή και όμορφη σε όλο τον κόσμο. Και ο Ρούλης ο Καθαρούλης  μαζί με την Νίτσα Σκουπίτσα πρόσεχαν την πόλη, για να μην είναι βρόμικη και ήταν πολύ χαρούμενοι που έβλεπαν την πόλη τους καθαρή.

Όμως μια μερα εφτασε στην Καθαρούπολη  ο Μύλος ο Βρωμύλος  και ήθελε να βρωμίσει την Καθαρούπολη. Όταν είδε όμως ο Ρούλης ο Καθαρούλης μερικά  σκουπίδια κάτω έτρεξε και βρήκε την φίλη του την Νίτσα την Σκουπίτσα και είπε «Νίτσα  Σκουπίτσα έλα γρήγορα βρήκα μερικά σκουπίδια». «Μα που  τα είδες αυτά τα σκουπίδια; Πάμε να μου τα δείξεις». Είπε η Νίτσα  Σκουπίτσα. Μόλις φτάσανε ο Ρούλης  ο Καθαρούλης και η Νίτσα η Σκουπίτσα  ακολούθησαν τα σκουπίδια  και είδαν ότι πίσω από όλα αυτά κρυβόταν ο Μύλος ο Βρωμύλος και πήγαν  και του μίλησαν και του είπαν «Γιατί…γιατί θέλεις να βρομίσεις την πόλη μας;» «Γιατί  η δική μου πόλη είναι βρόμικη  και θέλω να μου κάνετε μια χάρη…..» τους απάντησε εκείνος. «Τι χάρη;» αναρωτήθηκαν και οι δύο. «Να καθαρίσετε την πόλη μου» είπε. «Εντάξει ότι θέλεις ….μόνο μην βρωμίσεις ξανά την πόλη μας» συμφώνησαν κι οι δύο.

Ο  Ρούλης ο Καθαρουλης μαζί με την Νίτσα Σκουπίτσα ένα βράδυ πήγαν και καθάρισαν την πόλη του Μύλου του Βρωμύλου και την άλλη μέρα έκπληκτος ο Μύλος ο Βρωμύλος είδε την πόλη του καθαρή και πήγε στον Ρούλη τον Καθαρούλη και την Νίτσα Σκουπίτσα και τους είπε ότι δεν θα βρομίσει ξανά καμία πόλη. Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

 

Φώτης Σταμούλης, Ε΄τάξη

 

Σχολιάστε

Top