Χριστουγεννιάτικα έθιμα από όλο τον κόσμο

ChristmasWallpapers_Christmas_3787jmvsbf1600-680178

Τα χριστουγεννιάτικα έθιμα είναι υπέροχα πρώτον γιατί με αυτά συνεχίζουμε τις παραδόσεις και δεύτερον γιατί είναι διασκεδαστικά. Το πιο ωραίο στα έθιμα είναι πως κάθε χώρα έχει κάτι διαφορετικό στα έθιμα της.

 

Αγγλία: Τα έθιμα της Αγγλίας περιλαμβάνουν κυρίως τη διακόσμηση. Η διακόσμηση περιλαμβάνει κυρίως φωτεινά κόκκινα Αλεξανδρινά γύρω από το τζάκι, καθώς και κλαδιά γκι που κρέμονται από την οροφή, στα οποία σύμφωνα με την παράδοση όποιος στέκεται από κάτω τους πρέπει να ανταλλάξει φιλιά με αγαπημένα πρόσωπα. Για τους Άγγλους δε γίνεται εορταστικό τραπέζι χωρίς γαλοπούλα, κρεατόπιτα και χριστουγεννιάτικη πουτίγκα για καλή τύχη.

 

Ολλανδία: Η περίοδος των Χριστουγέννων στην Ολλανδία ξεκινάει με μια παράδοση η οποία αρχικά δεν είχε καμία σχέση με τα Χριστούγεννα. Η ημέρα της γιορτής του Αγίου Νικολάου αποτελεί τη κορύφωση της εορταστικής περιόδου. Σύμφωνα με το θρύλο ο Άγιος Νικόλαος καταφθάνει στην Ολλανδία τον Νοέμβριο, τρεις εβδομάδες πριν τα γενέθλια του. Το πλοίο του είναι φορτωμένο δώρα, το υποδέχεται στο λιμένα η βασίλισσα Βεατρίκη συνοδευόμενη από πλήθος κόσμου. Τις ημέρες που ακολουθούν ο Άγιος Νικόλαος γυρίζει όλη τη χώρα μαζί με το βοηθό του τον Μαύρο Πιτ και δίνουν δώρα στις 5 Δεκεμβρίου.

 

Αυστρία: Στην Αυστρία όπως και στις άλλες χώρες η περίοδος των εορτών ξεκινάει την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου ή την πρώτη του Δεκεμβρίου. Τα παραδοσιακά στεφάνια της Αυστρίας κατασκευάζονται τις μέρες αυτές τοποθετούνται κεριά. Κάθε Κυριακή που ακολουθεί ανάβουν ένα ακόμη κερί μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου.

 

Ελβετία: Στην Ελβετία οι τέσσερις εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα εορτάζονται με πλούσια παραδοσιακά έθιμα όπως το γιορτινό στεφάνι και το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο. Ο «Samichlaus» όπως ονομάζεται ο Άγιος Νικόλαος στη γερμανική πλευρά της Ελβετίας μοιράζει γλυκά και δώρα στις 6 Δεκεμβρίου.

 Σουμπάκα Δέσποινα, Ε΄τάξη

 

 

 

Σχολιάστε

Top