Χειμώνας 2020 - 2021

Ποίημα για τον πατέρα

  Πατέρα δεν ξεχνώ. Ξέρω έναν άνθρωπο γεμάτο καλοσύνη, που βαθιά μέσα του κρατούσε την οδύνη. Και δούλευε κοπιάζοντας με ταπεινοφροσύνη, κάνοντας με άνθρωπο γεμάτο μετριοφροσύνη. Μου δίδαξε τον πόνο για την σωστή ζωή, που ….

Σκεφτομαι και …… ΠΑΧΑΙΝΩ

Και επαναλαμβάνεται συνεχώς η κλασσική ερώτηση … Μαμά γιατί να φάμε πάλι όσπρια ; …..Δεν μου αρεσουν . Ας είμαστε ειλικρινείς… Όλοι το έχουμε κάνει. Ναι και εγώ το έχω κάνει. Και συνεχίζω να το ….

Το έργο της Ρόζας Παρκς

  «Για να φέρεις την αλλαγή, δεν πρέπει να φοβάσαι να κάνεις το πρώτο βήμα. Θα αποτύχουμε όταν αποτύχουμε να προσπαθούμε…» Ρόζα Παρκς   Άραγε μπορούμε να κάνουμε κάτι, όταν οι νόμοι μας φαίνονται “παράξενοι”; ….

Τα «ψηφιακά» κάλαντα που «πλημμύρισαν» τις ψυχές μας Χριστούγεννα .

    Μια μοναδική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι μαθητές του σχολείου μας  συμμετείχαν στην πρώτη διαδικτυακή χορωδία που έλαβε χώρα τις παραμονές των Χριστουγέννων.  Οι μαθητές έψαλλαν τα βυζαντινά κάλαντα ο καθένας ….

Μεγάλωσα με αγάπη και επιλέγω να την κρατήσω

Ένα ψάχνεις μια ζωή Μια μέρα γεννήθηκα χωρίς πατρίδα χωρίς σύνορα, είδα καινούρια χρώματα, υφές και αρώματα. Είδα λίγα από τον κόσμο με χαμόγελα και ελπίδες, να μακρηγορούν όνειρα και φαντασίες. Μα έφτασα 16 και ….

Περιορισμών σκέψεις

Έχω ανθρώπους δίπλα μου, μία ασπίδα στην πανοπλία μου, συνοδοιπόρους στην καταιγίδα μου και σε κάθε αδυναμία μου. Έχω Άγγελο προστάτη που με κουβαλάει στη δική του πλάτη, έναν φύλακα πιστό που δεν με αφήνει ….

Τι σημαίνει για μένα η 28η Οκτωβρίου

  Στις 28 Οκτωβρίου του 1940 γίνεται μια προσπάθεια κατάκτησης της Ελλάδος. Μια επιθετική ενέργεια στην οποία η ελληνική κυβέρνηση απαντά άμεσα. Μια επιθετική ενέργεια η οποία πραγματοποιείται από τους Ιταλούς. Δυστυχώς, 80 χρόνια μετά, ….

ακροπολη

Εκπαιδευτική εκδρομή του ΓΕΕΛ-Γ/ΣΙΟΥ Ξάνθης στην Αθήνα

  Από τις 8 έως τις 11 Φεβρουαρίου, 48 μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας συνοδευόμενοι από 3 καθηγητές  συμμετείχαν στην εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δύο πολιτιστικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται ….

Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείεας Κομοτηνής

Η εκδρομή που κάθε μαθητής θα ήθελε να είναι παρών

                  Tο εκκλησιαστικό γυμνάσιο Ξάνθης, στις 9/10/2020, πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Κομοτηνή. Στην εκδρομή συμμετείχαν 21 μαθητές του γυμνασίου και δύο συνοδοί καθηγητές. Έτσι λοιπόν, ξεκίνησε μία ….