Εditorial

Σας καλωσορίζουμε στο 6ο τεύχος του ηλεκτρονικού μας περιοδικού, αφιερωμένο σε ταινίες της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης που αφορούν στην πεζογραφία του Λυκείου με αντίστοιχες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προτείνουμε στον καθηγητή.

Στην προσπάθειά μας να κρατούμε την εκπαιδευτική κοινότητα ενήμερη για τα οπτικοακουστικά δρώμενα στη χώρα μας, στο τεύχος αυτό γίνεται παράλληλα αναφορά στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και τη συμμετοχή της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης σε αυτό.

  Στο πρόγραμμα των εκπομπών της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης από την ΕΤ1 προστίθενται σταδιακά οι νέες ταινίες παραγωγής 2008. Το περιεχόμενό τους αφορά στην  Κοινωνική  Αγωγή, Αγωγή Υγείας, Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και Τέχνη. Επιπλέον εμπλουτίστηκε ο τομέας της Τεχνολογίας και της  Διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Οι τίτλοι των εκπαιδευτικών ταινιών και οι αντίστοιχες κατηγορίες είναι:

ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΥΜΟΣ

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ 

 

ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ

 

ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΠΑΡΚΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

 

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΜΑΘΗΜΑ…ΓΙΚΑ

 

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
      ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

      ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 

 ΤΕΧΝΗ

Το πρόγραμμα των εκπομπών της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης από την ΕΤ1 ανανεώνεται εβδομαδιαία στο δικτυακό τόπο http://www.ert.gr/eductv/programma.htm

Στο δικτυακό τόπο http://www.edutubeplus.info/ , μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε για το σκοπό, τους στόχους, τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, το πλαίσιο, τους τελικούς αποδέκτες του έργου  Edutubeplus που εστιάζει στην ανάπτυξη της Διαδικτυακής Ευρωπαϊκής πολύγλωσσης βιβλιοθήκης εκπαιδευτικού βίντεο.

 Σοφία Παπαδημητρίου, 

Υπεύθυνη έκδοσης περιοδικού

Counter from www.sch.gr

Σχολιάστε

Top