Κατηγορίες Εκπομπών

Ο σχεδιασμός του προγράμματος, η παραγωγή και αγορά εκπαιδευτικού υλικού γίνεται από επιτροπή με βάση τις ανάγκες υποστήριξης των αναλυτικών προγραμμάτων των σχολείων, τις ανάγκες που προκύπτουν από το κοινωνικό περιβάλλον και τις ανάγκες προβολής καινοτόμων δράσεων του ΥΠ.Ε.Π.Θ στη σχολική πράξη. Κατά συνέπεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 βασικές κατηγορίες εκπομπών:

 § σχολικές εκπομπές, οι οποίες υποστηρίζουν το αναλυτικό πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

  • § μορφωτικές εκπομπές  με θέματα  τέχνης και πολιτισμού, για μικρούς και μεγάλους, για τους απόδημους Έλληνες αλλά και επετειακές ταινίες
  • § ενημερωτικές εκπομπές με θέματα οικολογίας, αθλητισμού, κοινωνικής και πολιτικής αγωγής, αγωγής υγείας καθώς και ειδικές εκπομπές που προβάλλουν καινοτόμες δράσεις του ΥΠ.Ε.Π.Θ (π.χ. Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Ολοήμερο Σχολείο, Σχολικές Βιβλιοθήκες, Ειδική αγωγή, Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση).

Οι περισσότερες εκπομπές δεν ξεπερνούν τα 12-15 λεπτά, διάρκεια η οποία επιτρέπει την αξιοποίησή τους μέσα στη τάξη ενώ το 25 % απευθύνεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σχολιάστε

Top