ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ιλίου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ) είναι σχολείο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Προσφέρει εκπαίδευση σε μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Λειτουργούν τρεις Τομείς με διάρκεια σπουδών τέσσερα έτη η καθεμία:

1    Τομέας: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

                            Ειδικότητα: Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών 

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών είναι ο επαγγελματίας που συντάσσει, διεκπεραιώνει αλληλογραφία, εκθέσεις, αναφορές και κάθε είδους έντυπα, οργανώνει και διεκπεραιώνει συσκέψεις, ταξίδια, συναντήσεις και συνεντεύξεις ανωτέρων στελεχών, συγκεντρώνει οικονομικές πληροφορίες από όλα τα τμήματα και διεκπεραιώνει δραστηριότητες δημοσίων σχέσεων. Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν μπορεί να απασχοληθεί κυρίως σε οικονομικές υπηρεσίες υπουργείων, τράπεζες, εταιρείες και λογιστικά γραφεία, χρηματιστηριακά γραφεία, ασφαλιστικά ταμεία, κ.ά.

   Τομέας:  ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ

                            Ειδικότητα: Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων είναι σε θέση να συναρμολογεί, εγκαθιστά και ελέγχει την λειτουργία Η/Υ και περιφερειακών συσκευών και δικτύων, εγκαθιστά Δομημένες Καλωδιώσεις για Δίκτυα Υπολογιστών, να προχωρεί σε διάγνωση, συντήρηση και επισκευή βλαβών Η/Υ, περιφερειακών και δικτύων, να κάνει τις εγκαταστάσεις και ρυθμίσεις προγραμμάτων που είναι απαραίτητες για την καλύτερη απόδοση απλών Η/Υ, συνδέσεις περιφερειακών ή Δικτύων και να χειρίζεται προγράμματα διαχείρισης του Διαδικτύου.

Μπορεί να εργαστεί ως μέλος ομάδας ή αυτόνομα ή ως υπάλληλος σε βιομηχανία ή βιοτεχνία ή εταιρεία συναρμολόγησης Η/Υ, σε τεχνική εταιρεία ή συνεργείο εγκατάστασης συστημάτων Η/Υ και δικτύων, σε τεχνική εταιρεία εγκατάστασης δομημένων καλωδιώσεων για δίκτυα Η/Υ, σε υπολογιστικά κέντρα μικρών ή μεγάλων εταιρειών ή παροχές υπηρεσιών του διαδικτύου, σε καταστήματα πώλησης Η/Υ και δικτυακών προϊόντων, σε τεχνικές υπηρεσίες του Δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται με συντήρηση και επισκευή υπολογιστικών συστημάτων και δικτύων.

Επίσης ως Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών μπορεί να εργαστεί ως μέλος ομάδας ή αυτόνομα ή ως υπάλληλος σε βιομηχανία ή βιοτεχνία κατασκευής, συναρμολόγησης, συντήρησης και επισκευής ηλεκτρονικών συσκευών καταναλωτικού χαρακτήρα ή ραδιοτηλεοπτικών συσκευών οικιακής χρήσης, σε εταιρεία ή εργαστήριο επισκευής ή και εγκατάστασης συσκευών ήχου και εικόνας, καθώς και εγκατάστασης κεντρικών κεραιών καθώς και σε καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών ήχου και εικόνας.

 

     Τομέας:  ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΕΥΕΞΙΑΣ

                        Ειδικότητα: Βοηθός Οδοντοτεχνίτης

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Βοηθός Οδοντοτεχνίτη με τις γνώσεις και δεξιότητες που αποκτά μπορεί να εργαστεί ως βοηθητικό προσωπικό σε Οδοντοτεχνικά εργαστήρια (Ιδιωτικά, Δημόσια) και Ασφαλιστικά ταμεία.

 

 

 

ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.

(ειδικά ποντίκια, θέσεις εργασίας, βραχίονες, ειδικά πληκτρολόγια, προγράμματα προσομοίωσης, εργαλεία, όπως τροχοί, εκμαγεία, φούρνοι κ.α.)

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης