Το κρυμμένο bistro μέσα στην εμβληματική Μονή της Θεσσαλονίκης

Στην καρδιά της Σταυρούπολης, εκεί όπου χτυπάει πολιτιστικά η ψυχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, μέσα στην εμβληματική Μονή Λαζαριστών, βρίσκεται κρυμμένο ένα bistro που αποτελεί την μυστική συνήθεια εδώ και χρόνια των φανατικών που ξεμακραίνουν ελάχιστα από το κέντρο της πόλης για να βρεθούν στο σύμπαν του. Ο λόγος για το Art Cafe Bar Λαζαριστές που σερβίρει σε νέους και παλιούς μυημένους του, σταθερά, από το πρωί έως το βράδυ, καλλιτεχνικές νότες και γεύσεις.

IMG_3497-696x464

Ένας χώρος ζεστός, φιλικός, με αέρα μητροπολιτικού bistro και αρτιστική ατμόσφαιρα που σε παρασύρει με το που περνάς την πόρτα του. Γύρω σου κάνουν παιχνίδι το ρετρό και η ποπ κουλτούρα με πόστερ στους τοίχους, το χαρακτηριστικό ασπρόμαυρο πάτωμα, η έντονη παρουσία του ξύλου, ο κρυφός φωτισμός αλλά και τα εντυπωσιακά έργα Τέχνης περιμετρικά του bar.
To Αrt Cafe Bar Λαζαριστές, το προδίδει και το όνομά του, εναρμονίζεται πλήρως με τον χώρο του, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ολοκληρώνοντας ολιστικά την εμπειρία όλων όσοι απολαμβάνουν τις παραγωγές που φιλοξενούνται εδώ. Όπως συμβαίνει δηλαδή σε μουσεία και θέατρα σε όλο τον κόσμο, όπου η απόλαυση της τέχνης συνεχίζεται με κουβέντα στα τραπέζια ενός υπέροχου καφέ.  Ένας ιδανικός τόπος το πρωί για μία κούπα καφέ του Ιταλικού οίκMolinari και ένα καλό ποτό το βράδυ συνοδείας εξαιρετικών συνοδευτικών, για να συζητήσεις την παράσταση ή την έκθεση που είδες, να μοιραστείς σκέψεις και να συνεχίσεις να βιώνεις την αύρα της επιβλητικής Μονής μέχρι την τελευταία σταγόνα κρασί στο ποτήρι σου. Μάλιστα, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, δοκίμασε το Glühwein, το ζεστό αρωματικό κρασί που εδώ ακολουθεί πιστά την αυθεντική γερμανική συνταγή!

IMG_3490-696x464

Αν δεν το έχετε ανακαλύψει ακόμα, ακολουθήστε τον δρόμο που θα σας μεταφέρει στην πιο καλλιτεχνική καρδιά όλων των αισθήσεων στη δυτική Θεσσαλονίκη, λίγα λεπτά μόλις από το κέντρο της πόλης και αφεθείτε στο cozy artistic σύμπαν του Art Cafe Bar Λαζαριστές. Μπορεί και να καταλήξετε να τσουγκρίζετε το ποτήρι σας στο τέλος της βραδιάς με τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη!

*Art Cafe Bar Λαζαριστές, Κολοκοτρώνη 21, στη Μονή Λαζαριστών, Τ. 231 306 2497, Facebook & Instagram

Σχολιάστε