τεύχος 2, Φεβρουάριος 2022

top-cryptocurrencies

Κάλλιο μπιτκόιν στο χέρι παρά ΝFT και καρτέρει;

των Αλέκου Μέρμηγκα και Γιώργου Τσαλιγόπουλου Τα crypto coins είναι μία κατηγορία νομισμάτων που βασίζονται στην κρυπτογράφηση, εξού και το όνομα crypto coins. Τα crypto coins χρησιμοποιούν την τεχνολογία του blockchain (σκεφτείτε το σαν ένα ….

social_justice

Για την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης

της Παναγιώτας Κουβάτσου Τα τελευταία χρόνια έχουν ανησυχητικά αυξηθεί οι διακρίσεις, ο αποκλεισμός διαφόρων ανθρώπων και οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον τους, και το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο είναι ορατό ακόμη και στις πιο μικρές κοινωνίες, σαν ….

εξωφυλλο_αλκης

Κάτι σάπιο υπάρχει και θα μας πνίξει

των Γιάννη Μπασουκέα, Αλέξανδρου Παναγόπουλου και Μιχάλη Παντελάκη Το ποδόσφαιρο έχει χαρίσει πολλές στιγμές χαράς, ενθουσιασμού, μαγείας σε πολλούς αλλά πολλά άσχημα συμβάντα έχουν γίνει ανά τα χρόνια . Ένα από αυτά ήταν το τελευταίο ….

Το έργο του Τούρκου εικαστικού Βαχίτ Τούνα απεικονίζει 440 ζευγάρια γυναίκεια παπούτσια. Τόσες είσαι οι γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους από τον σύντροφό τους το 2018.

Τη σκότωσε και δεν την αγαπούσε

των Ιωάννας Καζαντζίδου, Γιώργου Καραπούλιου, Γιολάντας Καυκά και Ιωάννας Ντεμάδη Το 2021 με τη μακάβρια πρωτιά της τελευταίας πενταετίας: 17 γυναίκες νεκρές στα χέρια συντρόφων ή πρώην συντρόφων τους, 17 γυναικοκτονίες. Γυναίκες καθημερινές, γυναίκες που ….

15meles_1

Ποιοι μας εκπροσωπούν; Συνέντευξη με το δεκαπενταμελές

των Δήμητρας Ζαχαριάδη, Γιολάντας Καυκά, Γιώργου Λαχανόπουλου και Ιωάννας Ντεμάδη Όταν ξεκινήσαμε την εφημερίδα η εκλογή του νέου δεκαπενταμελούς ήταν πρόσφατη και πήραμε από τα νέα του μέλη συνέντευξη με βασικό ερώτημα τι σκοπεύουν να ….

META

Metaverse, το μέλλον είναι ήδη εδώ

των Δημήτρη Γεωργακάκου και Αλέκου Μέρμηγκα ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑ Τέλη Οκτωβρίου διοργανώνεται κάθε χρόνο το συνέδριο Connect, ένα από τα πιο γνωστά συνέδρια που αφορούν τις νέες τεχνολογίες και κυρίως ό,τι αφορά τεχνολογίες επαυξημένης ….

wave

Δαμάζοντας τα κύματα του Διαδικτύου

της Μελίνας Πέρρου 8 Φεβρουαρίου: Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Πλέον, η πλειοψηφία των ανθρώπων χρησιμοποιούν το δίκτυο. Πώς ξεκίνησε όλο αυτό που σήμερα ονομάζουμε Internet και πώς έφτασε στο σημερινό του σημείο; Ποια είναι ….

i hate masks

Περί κέι έι ενενήντα πέντε, φι φι τι πι και άλλων δαιμονίων

της Βάσιας Δημητροπούλου, εξωτερικής συνεργάτιδας της εφημερίδας Πριν λίγα χρόνια μπορεί να το σκεφτόμασταν και να γελούσαμε στη σκέψη πως οι μάσκες θα μας έχουν γίνει αυτόματη κίνηση το πρωί φεύγοντας από το σπίτι, μαζί ….

g_cult_b01--10

Εικονική πραγματικότητα-το μέλλον της μάθησης;

συνέντευξη της Ιουλιανής Παχίτη στην Ιωάννα Ντεμάδη Βόλτες σε απίθανα rollercoaster, κυνηγητό με δεινόσαυρους από το Jurassic Park, κατασκήνωση στο φεγγάρι… Αυτά είναι μόνο μερικά από αυτά που μπορούν να επιτευχθούν με την εικονική πραγματικότητα( ….