ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αντί προλόγου

Στο πλαίσιο της γόνιμης ανταλλαγής απόψεων και δημιουργικής έκφρασης των μαθητών/τριών μας, είναι επιτακτική ανάγκη να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία του σήμερα. Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα είναι ένα δυναμικό μέσο διαλόγου που αποσκοπεί  να αποτελέσει το βήμα για να ενωθεί ολόκληρη η σχολική μας κοινότητα.

Δίνεται, λοιπόν, η ευκαιρία  στους/στις μαθητές/τριες  να αυτενεργήσουν, να γράψουν για θέματα που τους/τις  απασχολούν, τα οποία αντανακλούν σε μεγάλο βαθμό τη δική τους οπτική γωνία και τις εμπειρίες τους, να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους, να θέσουν τα θεμέλια για νέες πρωτοβουλίες και να συνδιαλλαχθούν  με γνώμονα πάντα το σεβασμό.

Η διευθύντρια

Γιαννούλα Ψωμά

ελπιδα

Με δυο λόγια…

Δύσκολη χρονιά η φετινή για όλους μας! Η πανδημία μάς απομόνωσε. Βιώνοντας τη ρουτίνα του εγκλεισμού, ζώντας κάθε μέρα την … ίδια μέρα, ψάξαμε τρόπους που θα μας ανοίξουν ένα παράθυρο στον κόσμο. Νιώθαμε πως οι μαθητές και οι μαθήτριές μας το είχαν ανάγκη όσο και εμείς. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία εφημερίδας. Όταν την μοιραστήκαμε μαζί τους, νιώσαμε τη λαχτάρα τους να ακουστεί η φωνή τους, που πνίγεται πίσω από τη μάσκα και την παθητικότητα που δημιουργεί η οθόνη. Αφεθήκαμε σε αυτό και δώσαμε στα παιδιά την ευκαιρία να εκφραστούν πάνω σε θέματα που τα απασχολούν, να μπουν σε μια διαδικασία εξερεύνησης, να μάθουν να κρίνουν και να αξιολογούν φαινόμενα, πρόσωπα και καταστάσεις, μα πάνω από όλα να νιώσουν ότι η ζωή και η δημιουργικότητα δεν σταματούν παρά τον εγκλεισμό!

Σταματίνα Δασκολιά, φιλόλογος

Βιργινία Χρυσουλάκη, φιλόλογος

Ιούνιος 2021

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης