ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

<<Τι καλύτερο απο την φιλία>>

 

 

Η φιλία είναι το παν στην ζωή των εφήβων.Όπως καταλάβατε και απο τον τίτλο η φιλία παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή ενός εφήβου.

Καταρχάς με το να έχεις φίλους  δεν νιώθεις μοναξιά.Έμεις οι έφηβοι έχουμε τους φίλους για να βασιζόμαστε πάνω τους.Βέβαια υπάρχουν κάποιοι που το εκμεταλλεύονται αυτό και απλά »χρησιμοποιούν» τους άλλους για δικό τους συμφέρον. Η φιλία όταν είναι αληθινή είναι μαγική ,φτάνεις σε σημείο να καταλαβαίνεις τον διπλανό σου να έχεις μπει σιγά σιγά στο μυαλό του.ενα κομμάτι του είναι πλέον χαραγμένο μέσα σου, έχετε τις ίδιες σκέψεις και απόψεις .Μια φιλία θέλει χρόνο για να αναπτυχτεί και συνήθως κρατάει για πολλά χρόνια είτε πάρετε διαφορετικούς δρόμους είτε όχι συνήθως αξίζει στο τέλος.

Η άποψη μου για την φιλία είναι πολύ θετική και πιστεύω πως όλοι σε αυτήν την ηλικία πρέπει να έχουμε έναν ώμο να ακουμπήσουμε η ζωή μας τα φέρνει έτσι μερικές φορές που μόνος σου είναι πολύ δύσκολο να τα βγάλεις πέρα .Πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχει κάποιος που να μπορείς να πεις τα προβλήματα σου και ο ίδιος να σε δεχτεί για αυτό που είσαι. Είναι κρίμα στην εποχή μας να ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας. Γιατί να πρέπει να χωριζόμαστε σε παρέες ενώ θα μπορούσαμε να  κάνουμε όλοι μαζί παρέα ,και θα περνούσαμε πιο ωραία από το να κουτσομπολεύει ο ένας τον άλλον.

Η γνώμη μου είναι να κάνεις όσες πιο πολλές παρέες μπορείτε ,να δείτε που ταιριάζετε. Όποιον κρατήσεις αυτός αξίζει ,ποτέ όμως μην αλλάξετε τον εαυτό σας για να αρέσετε σε άλλους ,χάνεται το νόημα της φιλίας μετά.

Ασπασία Σταμπουλή

Top