Δωρεάν υποτροφίες σε μαθητές για την συμμετοχή στο 2ο Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου/ Cinema Summer Camp

Γράφει η Ανατολή Καστρινάκη,

Screenshot 2023-05-04 at 20-44-24 Cinema Summer Camp 2023 - Cinema Summer Camp

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων προσφέρει δωρεάν υποτροφίες σε μαθητές για την συμμετοχή στο 2ο Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου/ Cinema Summer Camp του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Μετά την μεγαλη επιτυχία που είχε το  1ο Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου/ Cinema Summer Camp το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ανακοινώνει το 2ο Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου / Cinema Summer Camp το οποίο θα υλοποιηθεί 8-16 Ιουλίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων.

Για 8 μέρες 25 έφηβοι/ες  (μαθητές Γ΄ Γυμνασίου, Α΄και Β΄Λυκείου) από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντιούνται στο ΜΑΙΧ σε μια διεθνή συνάντηση γνωριμίας με την κινηματογραφική παιδεία με έμφαση στο Ντοκιμαντέρ, αλλά και τον Πολιτισμό της Κρήτης.

Στόχος του προγράμματος «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «Cinema Summer Camp» είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες, μέσα από μια σειρά θεωρητικές και βιωματικές δράσεις, α) την Τέχνη και την Τεχνική του Ντοκιμαντέρ γ) βασικές αρχές οπτικοακουστικής και κινηματογραφικής παιδείας β) τον Πολιτισμό της Κρήτης.

Εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις, προβολές, επισκέψεις, μουσικές βραδιές, γαστρονομικές αναζητήσεις και μια σειρά άλλες εκδηλώσεις συγκροτούν ένα 10ημερο πρόγραμμα, προσφέροντας τη δυνατότητα στην ομάδα να βιώσει μοναδικές εμπειρίες.

Επιπλέον, εκτός από τα στοιχεία της Γνώσης και της Μάθησης στο πρόγραμμα εμπεριέχεται και το στοιχείο της Δημιουργίας καθώς η ομάδα –κάθε φορά- δημιουργεί το δικό της ντοκιμαντέρ. Η διοργάνωση αποτελεί την κεντρική καλοκαιρινή δράση του CFF και συνδυάζει την εκπαίδευση στην δημιουργία του ντοκιμαντέρ και την ευρύτερη οπτικοακουστική παιδεία με την γνωριμία στην Κρητική Διατροφή, τον Αγροτουρισμό και την ήπια ανάπτυξη της Κρήτης.

Το «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «Cinema Summer Camp»  αποτελεί μια καινοτόμο διοργάνωση η οποία συνδυάζει νέες τεχνολογίες, τέχνη και πολιτισμό, διατροφή και πολιτισμό της Κρήτης, αγροτουρισμό και ήπια ανάπτυξη. Κυρίως αποτελεί μια δομημένη εμπειρία δημιουργικών διακοπών για έφηβους αλλά και για ενήλικες.  Ένας δυναμικός τρόπος να προσεγγίσουν οι νέοι την Κρήτη και μέσα από ένα τέτοιο δυνατό βίωμα να γίνουν πρεσβευτές της στο διηνεκές.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων δίνει την ευκαιρία σε νέους και νέες να διεκδικήσουν μια από τις ΔΩΡΕΑΝ υποτροφίες συμμετοχής μέχρι 15 Μαΐου  2023.

Η υποτροφία προβλέπει την συμμετοχή με ποσό 70 ευρώ αντί του ποσού των 300 ευρώ που είναι η κανονική συμμετοχή.

Η υποτροφία καλύπτει κάθε έξοδο των συμμετεχόντων ( διαμονή, διατροφή, πρόγραμμα εργαστηρίων, εκδρομές) εκτός την μετακίνηση προς και από τα Χανιά από τον τόπο διαμονής σας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην διεύθυνση:

https://summercamp.chaniafilmfestival.com/cinema-summer-camp-2023/

Πληροφορίες και διευκρινήσεις : chaniafilmfestival.edu@gmail.com

Σχολιάστε

Top