Γράφουν οι Μαρία Πασιάκου και Ελισσάβετ Γκότση
DO’ S |
DONT’ S |
2-3 φρούτα την ημέρα. |
Παράλειψη γευμάτων: αυξάνεται η τάση για κατανάλωση ανθυγιεινών snacks. |
2-3 μερίδες γαλακτοκομικών. |
Κατανάλωση energy drinks και καφεΐνης σε μεγάλο βαθμό. |
Μικρή μερίδα λαχανικών σε κάθε γεύμα. |
Συχνή πρόσληψη ζάχαρης. |
6 ποτήρια νερό καθημερινά. |
Κατανάλωση περισσότερο από 2 φορές την βδομάδα fast food. |
1-2 φορές την εβδομάδα όσπρια. |
Αυστηρές δίαιτες. |
2 φορές την εβδομάδα ψάρι. |
Το γλυκό/ επιδόρπιο ως επιβράβευση. |
1-3 φορές την εβδομάδα κρέας και πουλερικά. |
Η σύγκριση της διατροφής μου με τη διατροφή των άλλων. |
Η επιλογή ακόμα και στις αλυσίδες γρήγορου φαγητού υγιεινές προτάσεων από το μενού τους όπως σαλάτες, σάντουιτς με τυρί και λαχανικά και ζυμαρικά. |
Η συνεχής κατανάλωση ίδιων τροφών. |
Η κατανάλωση τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων. |
Η κατανάλωση λίπους σε μεγάλο βαθμό. |
Η κατανάλωση τουλάχιστον 3 γευμάτων την ημέρα. |
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ: σταματάει την καύση λίπους στον οργανισμό. |