Διαλέγοντας κι αποκτώντας φίλους

ΑΠΟ: ΜΠΙΛΑΝΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Μαρ• 27•15
Διαλέγοντας κι αποκτώντας φίλους

Άρθρο της κ. Μπιλανάκη Ελευθερίας, ΚΕΣΥΠ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Η παρουσία των φίλων είναι σημαντική επειδή επιτρέπει  στους νέους να μάθουν πώς να αλληλεπιδρούν με τους άλλους ανθρώπους και πώς να μοιράζονται δεξιότητες και συναισθήματα έξω από τον άμεσο οικογενειακό περίγυρο. Έτσι  με αυτόν τον τρόπο, θα διαπιστώσουν το πλέγμα αλληλοβοήθειας μέσα στο οποίο κινούμαστε όλοι και θα μηχανευτούν τρόπους επιβίωσης.

Βέβαια, δεν έχουν όλα τα άτομα την ίδια απήχηση στους γύρω τους, άλλα είναι πιο δημοφιλή, άλλα έχουν και διατηρούν σε όλη τους τη ζωή συγκεκριμένες φιλικές σχέσεις και άλλα είναι πιο απομονωμένα ή μοναχικά.

Στον τρόπο με τον οποίο πλησιάζουμε τους άλλους και αποκτούμε φίλους αντανακλώνται η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, η αυτογνωσία/ αυτοεκτίμηση που διαθέτουμε , αλλά και η κοινωνική ευαισθησία που μας διακρίνει για τα προβλήματα των άλλων.

Για να μπορέσουν οι νέοι να αντεπεξέλθουν πρέπει να έχουν ξεκαθαρίσει τα δικά τους όρια και μέχρι που μπορούν να φτάσουν, αλλά και να έχουν σταθερά σημεία αναφοράς σε αυτήν την προσπάθειά τους.

Η διαχείριση του ελεύθερου χρόνου τους , ή οργάνωση των στόχων τους κατά σειρά προτεραιότητας, και η καλλιέργεια προσωπικών ενδιαφερόντων είναι τομείς που πρέπει να έχουν εξεταστεί σε μια διαδικασία εσωτερική με τη βοήθεια, αν χρειαστεί των γονέων.


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO : ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗEΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες:

Είμαι μαθητής στο Γυμνάσιο

Είμαι μαθητής στο Λύκειο

Είμαι υποψήφιος

Σχολιάστε

Top