Ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο 400 ωρών για τα ΝΕΑ ΣΤΕΛΕΧΗ στην Εκπαίδευση: «Διοίκηση και Διαχείριση Σχολικών Μονάδων», σε συνεργασία με το ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

ΑΠΟ: ΜΠΙΛΑΝΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Σεπ• 16•15

η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, στο πλαίσιο επιμόρφωσης των μελών της, αλλά και εκπαιδευτικών άλλων ειδικοτήτων, συνεχίζοντας τις εκπαιδευτικές/επιμορφωτικές της δραστηριότητες, διοργανώνει για 7η συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με το ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Επιμόρφωσης, διάρκειας 400 ωρών, με τίτλο: «ΔΙΟΙΚΗΣΗ και ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ», σε ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, για το Ακαδημαϊκό Έτος 2015-16.
20150808_104543
Το Σεμινάριο επιμόρφωσης απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσιας και Ιδιωτικής).

ΣΤΟΧΟΣ του προγράμματος επιμόρφωσης είναι, να προετοιμάσει τους εκπαιδευτικούς για την ανάληψη θέσης Στελέχους της Εκπαίδευσης, τόσο με την απόκτηση γνώσεων Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων, όσο και με τις κατάλληλες δεξιότητες για την αποτελεσματική διεκπεραίωση του έργου τους ως στελέχη της εκπαίδευσης.

Το Σχεδιασμό, την Επιστημονική Επιμέλεια και την Εποπτεία του προγράμματος έχει το «Εργαστήριο Διοίκησης και Εκπαίδευσης» του ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ. Επιστημονικά υπεύθυνη είναι η καθηγήτρια κα Αικατερίνη Μαριδάκη-Κασσωτάκη.

Οι θεματικές ενότητες των εισηγήσεων του σεμιναρίου αφορούν τη Διοίκηση, Οργάνωση και Διαχείριση της Εκπαιδευτικής Μονάδας, αλλά και Σύγχρονα Ψυχοπαιδαγωγικά Θέματα. Ενδεικτικές ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι: «Διοίκηση της Εκπαίδευσης & Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων, Εκπαιδευτική Ηγεσία, Προγραμματισμός και Λήψη Αποφάσεων, Οργάνωση και Οικονομική Διαχείριση της Εκπαιδευτικής Μονάδας, Επαγγελματική Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού, Εκπαιδευτική Αξιολόγηση και Αναλυτικά Προγράμματα, Ψυχική Ανθεκτικότητα Εκπαιδευτικού, Επικοινωνία στο Σχολικό Περιβάλλον, Διαχείριση της Διαφορετικότητας στη Σχολική Μονάδα, Διαχείριση Κρίσεων και Προβλημάτων στο Σχολικό Περιβάλλον».

Διάρκεια Σεμιναρίου Εξειδίκευσης: 400 ώρες, συνδυαστικής μάθησης (Οι 400 ώρες περιλαμβάνουν, μαθήματα δια ζώσης, μαθήματα e-learning, και εκπόνηση εργασιών)

Οι εργασίες που θα εκπονηθούν στο πλαίσιο του σεμιναρίου, θα παρουσιαστούν από τους επιμορφούμενους σε συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωσή του (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα).

Έναρξη: 17-18 Οκτωβρίου 2015

Διεξαγωγή Μαθημάτων: 9:00 – 14:00 (ένα με δύο Σαββατοκύριακα το μήνα, έως αρχές Ιουνίου 2016)

Τόπος Διεξαγωγής: Αθήνα (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο), Θεσσαλονίκη (Κεντρικό Ξενοδοχείο)

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του Σεμιναρίου θα δοθεί Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Για το κόστος του Σεμιναρίου και περισσότερες πληροφορίες δείτε την Ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά με:
τη Γραμματεία της ΕΕΦ (10:00-14:00): 210-3635701 (κος Πολυχρονάτος),
ή στο κινητό: 6937-528749 (κα Πολύμνια Λαδιανού, υπεύθυνη συντονισμού σεμιναρίου για την ΕΕΦ)

** Για εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε επίσης να στείλετε e-mail στο pladianou@gmail.com σημειώνοντας το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Σχολιάστε

Top