Η Γεωργία ήθελε χορό, αλλά ήταν καλή στα μαθηματικά

ΑΠΟ: ΜΠΙΛΑΝΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Οκτ• 10•17

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Η Γεωργία ήταν καλή στα μαθηματικά και της άρεσε πολύ ο χορός και η μουσική. Σκεφτόταν να ασχοληθεί με τη διατροφολογία και δυσκολευεται να επιλέξει πεδίο. Να ακολουθήσει σπουδές υγείας ή κάτι άλλο;

Μουσικός

Ο μουσικός ασκεί βιοποριστικά το επάγγελμά του ως εκτελεστής μουσικού οργάνου, ως συνθέτης, ως δάσκαλος μουσικής θεωρίας καθώς και ως δάσκαλος μουσικού οργάνου. Η εργασιακή του απασχόληση μπορεί να μην είναι σε καθημερινή βάση.

Οι δραστηριότητες του μουσικού μπορεί να περιλαμβάνουν την εκτέλεση, τη σύνθεση και την ηχογράφηση μουσικών έργων, τη διδασκαλία της θεωρίας της μουσικής και των μουσικών οργάνων.

Ακόμη, ο μουσικός μπορεί να εκπαιδεύει ομάδες / σύνολα και να αναλαμβάνει μουσικές παραγωγές.3D_note_2

Σπουδαιότητα

Η άσκηση του επαγγέλματος απαιτεί τη λήψη σχετικού διπλώματος.

Οι σπουδές μπορούν επίσης να γίνουν σε ωδεία και ιδιωτικές σχολές στις οποίες διδάσκονται μουσικά όργανα, ορθοφωνία και φωνητική. Οι πλήρεις σπουδές διαρκούν περίπου οκτώ έτη. Η καθημερινή εξάσκηση θεωρείται απαραίτητη, η δε προϋπηρεσία και ιδίως η μαθητεία σε γνωστό και μεγάλο δάσκαλο παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική εξέλιξη του μουσικού. Το πτυχίο δεν είναι απαραίτητο τυπικό προσόν για τον επαγγελματία μουσικό

Περιβάλλον

Ο μουσικός εργάζεται σε κλειστούς χώρους, όπως ωδεία, αίθουσες μουσικής, κατοικίες, κέντρα διασκέδασης και ορισμένες φορές σε αίθουσες ηχογραφήσεων. Το ωράριο εργασίας και οι συνθήκες εργασίας του μουσικού εξαρτώνται από το είδος και το χώρο της απασχόλησης. Σε αίθουσες ψυχαγωγίας εργάζεται βραδινές ώρες κάτω από σκληρές και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας. Κατά περίσταση απαιτούνται ορισμένες μετακινήσεις, κυρίως για συναυλίες.

 

 

 ΣΧΟΛΕΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

181) Κωδ: 407 -Μουσικών Σπουδών Ιονίου (Κέρκυρα)ΙΟΝΙΟ Kατευθύνσεις: 1) Μουσική σύνθση, 2) Μουσική εκτέλεση, 3) Μουσικές Επιστήμες
ΙΟΝΙΟ Μουσικών Σπουδών
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ:επαρκές επίπεδο στο επιλεχθέν αντικείμενο
179) Κωδ: 408 -Μουσικών Σπουδών Αθήνας ΕΚΠΑ
180) Κωδ: 406 -Μουσικών Σπουδών Θεσσαλονίκης ΑΠΘ
178) Κωδ: 409 -Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) Kατευθύνσεις: 1)Ευρωπαικής (κλασικής) μουσικήσ, 2) βυζαντινης μουσικής, 3) Ελληνικής παραδοσιακής (δημοτικής) μουσικής, 4) Σύγχρονης Μουσικής.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ:Επάρκεια μουσικοθεωρητικών γνώσεων Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) ΑΠΘ
456) Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής ΡΕΘΥΜΝΟ (ΚΩΔ. 644) Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗ
ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΙΟΝΙΟ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΙΟΝΙΟ
125)Κωδ: 696 – Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής Ηπείρου (Άρτας) Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής Ηπείρου (Άρτας)

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΧΟΡΟΣ-ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Τα Επαγγελματικά Τμήματα της Σχολής απευθύνονται σε αποφοίτους λυκείου από 18 έως 24 ετών, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν την εκπαίδευση που θα τους επιτρέψει να εξελιχθούν και να εργαστούν ως επαγγελματίες χορευτές, χορογράφοι ή καθηγητές χορού. Για την εισαγωγή στα Επαγγελματικά Τμήματα απαιτείται η συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις που διεξάγονται κάθε Σεπτέμβριο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΔΩ
ΕΔΩ

Σχολιάστε

Top