Θερινά σχολεία

ΑΠΟ: ΜΠΙΛΑΝΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Μάι• 03•15

1. ΓΛΩΣΣΑ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΜΜΕIMG348

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων ανακοινώνουν τη διοργάνωση Θερινού Πανεπιστημίου με τίτλο «Η Ελλάδα σήμερα: Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας». Η θερινή ακαδημαϊκή δράση θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2015 στο νησί της Άνδρου και συγκεκριμένα από 5 έως και 12 Ιουλίου και από 12 έως 19 Ιουλίου. Το έργο υπάγεται στην Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα summerchool2015.ac.uoi.gr.

http://www.uoi.gr/gr/seminars/extended.php?post_id=6883
Πηγή:
http://www.greek-language.gr/greekLang/portal/blog/archive/2015/03/02/6457.html

2. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων διοργανώνει το 3ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας (http://ebizsummerschool.com) στη Σύρο, 03-07 Ιουλίου. Το eBiz2015 εισάγει τους συμμετέχοντες στον κόσμο του ηλ. μάρκετινγκ, παρέχοντας δεξιότητες και σύγχρονες τεχνικές που στοχεύουν στην προσέγγιση και απόκτηση διαδικτυακών πελατών.

Ο σκοπός του eBiz2015 είναι η εις βάθος εισαγωγή στις τεχνολογίες και εφαρμογές ψηφιακής επικοινωνίας, η προσέγγιση των πολύπλοκων ζητημάτων σχετικά με την ηλεκτρονική πώληση προϊόντων και υπηρεσιών, η παρουσίαση βέλτιστων στρατηγικών μάρκετινγκ και η πρακτική εφαρμογή της θεωρίας μέσω σύγχρονων εργαλείων ηλεκτρονικού μάρκετινγκ, όπως οι μηχανές αναζήτησης, τα κοινωνικά δίκτυα και το programmatic advertising.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με καταξιωμένους επαγγελματίες (μάνατζερ, συμβούλους επικοινωνίας) αλλά και με καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Michigan State University.

Οι ενότητες του eBiz2015
• Διαφημιστικό πλάνο (Digital Marketing Plan)
• Κοινωνικά δίκτυα (Social Media Marketing)
• Βελτιστοποίηση κατάταξης σε μηχανές αναζήτησης (SEO)
• Advertising Analytics, Conversion Marketing

Εγγραφείτε μέχρι τις 30 Απριλίου και κερδίστε -25% μείωση στα δίδακτρα
Ειδική τιμή για φοιτητές

Για εγγραφή και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε:

website: http://ebizsummerschool.com/    facebook page: www.facebook.com/eBiz.Summer.School

e-mail: ebiz2015@aegean.gr                   twitterhttps://twitter.com/ebiz2015

Για να δείτε το ενημερωτικό έντυπο του eBizzSummerSchool 2015 κάντε κλικ στον σύνδεσμο

Πηγή:

http://www.mke.aueb.gr/news/239

3. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ

Το 3ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Επεξεργασίας Εικόνας  Έγγραφου  (IDIPS 2015), το οποίο υποστηρίζεται από τις επιτροπές IAPR-TC10, IAPR-TC11, το ελληνικό παράρτημα του IAPR και την Ελληνική Εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης ΕΕΤΝ, θα διοργανωθεί, φέτος, στην Κεφαλονιά. Για μια ακόμη φορά, οι συμμετέχοντες θα ωφεληθούν από την άμεση αλληλεπίδραση και τις συζητήσεις με τους προσκεκλημένους ομιλητές. Οι ερευνητές θα έχουν
επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των επιστημονικώντους ερευνών (poster session), και να αλληλοεπιδράσουν με τους
συναδέλφους τους, σε μια φιλική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα.

http://ieee-upatras.gr/fwd-3%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF/

4. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), στο πλαίσιο του ήδη λειτουργούντος Π.Μ.Σ. «Διαχείριση Αποβλήτων», διοργανώνει για πρώτη φορά Θερινό Σχολείο με τίτλο «Διαχείριση Υγρών Αποβλήτων», το οποίο θα διεξαχθεί στην Πάτρα από 20-25 Ιουλίου 2015. wastewater2015.eap.gr

Πρόκειται για πρόγραμμα εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, το οποίο θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις διακεκριμένων ελλήνων και ξένων καθηγητών μέσω του διαδικτύου. Έτσι, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης, από τον χώρο προτίμησής τους. Το Σχολείο, θα παρέχει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και πρακτικές διαχείρισης των υγρών αποβλήτων, με μεταφορά εμπειριών και τεχνογνωσίας από διαφορετικές χώρες.

Πηγή:

http://www.eap.gr/view.php?artid=4404

5. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ

Διεθνές Θερινό Σχολείο Κόνιτσας για την Ανθρωπολογία, Εθνογραφία και τη Συγκριτική Λαογραφία των Βαλκανίων» γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια λειτουργίας του. Το φετινό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί στην Κόνιτσα από τις 23/7-12/8 2015.

Δείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες για το εορταστικό τριήμερο, το διεθνές συνέδριο με τίτλο “Anthropology and the commons” και το φετινό ακαδημαϊκό πρόγραμμα του Σχολείου στο σύνδεσμο:

http://www.border-crossings.eu/konitsa/2015

6. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής και το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου σας προσκαλούν στο Διεθνές Θερινό Σχολείο που συνδιοργανώνουν, στις 24 – 29 Αυγούστου 2015 στο Μόλυβο Λέσβου, με θέμα: “Διατροφή και Βιοποικιλότητα ως Εργαλεία του Ευ Ζην (NuBioEYZHN 2015)”. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη ιστοσελίδα του Θερινού Σχολείου:

https://nubioeyzin2015.pns.aegean.gr/el/nubioeyzin2015-home

7.

ΑΤΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ
Θερινό Σχολείο 1-10 Ιουλίου 2015
Θέμα: ΑΙΣΧΥΛΟΣ

Για τρίτη συνεχή χρονιά το διεθνές Θερινό Σχολείο Αρχαίου Δράματος θα λάβει χώρα 1-10 Ιουλίου στο Παλαιό Ελαιουργείο του Δήμου Ελευσίνας. Οι εργασίες του τρίτου θερινού σχολείου, που συμπίπτουν φέτος με τον εορτασμό για τα 40 χρόνια των Αισχυλείων, επικεντρώνονται στο έργο του μεγάλου ελευσίνιου τραγικού ποιητή Αισχύλου.

Το δεκαήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια, masterclasses και σεμινάρια, διαλέξεις, προβολές, συζητήσεις, παραστάσεις, δρώμενα και εκπαιδευτικές εκδρομές.

http://www.attikosxoleio.gr/el/summer-school.html

8. ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, 3ο Θερινό Σχολείο: Αρχαία Τεχνολογία και Τεχνικές, Ιούλιος 2015, Θεσσαλονίκη

Το 3ο Θερινό Σχολείο ANCIENT TECHNOLOGY AND CRAFTS προσφέρεται από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) από τις 29 Ιουνίου-10 Ιουλίου 2015.

Για εγγραφές, εκπτώσεις και τρόπους πληρωμής επισκεφτείτε την Ιστοσελίδα: http://www.ihu.edu.gr/index.php/ihu-summer-school-in-ancient-technology-and-crafts-2015.html

http://www.history-archaeology.uoc.gr/anouncements/days/Ancient-Technology-summer-school-2015.html

9. ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θερινό Σχολείο για την Κοινωνική Οικονομία

http://www.teiion.gr/index.php/el/anaouncements/1050–09022015-.html

10. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

2nd Summer School in Advanced Economics

The 2hd Summer School in Advanced Economics will be held from

June 29 to July 3, 2015

at Corfu Island – Greece

The specialized topic of the 2nd Summer School in Advanced Economics is on:

«Empirical Methods In Economic Growth«

ΠΗΓΗ:

http://www.elearn.econ.uoi.gr/summerschool/

 

11. ΘΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

https://summerschools.pns.aegean.gr/el/listss?year=2015

 

12. ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Κρήτης, διοργανώνουν το 1ο Θερινό Σχολείο με θέμα:

 

«Νέες Τεχνολογίες και Δημιουργικότητα: από τη θεωρία στην πράξη».

 

Το 1ο Θερινό σχολείο θα φιλοξενηθεί από την Κυριακή 28 Ιουνίου έως  το Σάββατο 4 Ιουλίου στο όμορφο νησί της Τήνου.

 

To 1ο  Θερινό Σχολείο είναι ένα εναλλακτικό επιμορφωτικό πρόγραμμα διάρκειας μιας εβδομάδας, το οποίο συνδυάζει επιμόρφωση και διακοπές.

Έχει ως στόχο την παιδαγωγική αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη σχολική πράξη, με έμφαση στη δημιουργικότητα και τη συνεργασία των εκπαιδευτικών και των μαθητών στο σχολείο του 21ου αιώνα (κατασκευές, κόμικ, animation κλπ).

Παράλληλα θα μας δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουμε το νησί της Τήνου μέσα από τις φυσικές της ομορφιές αλλά και τον πολιτισμό της στο πέρασμα των χρόνων.

Σε ποιους απευθύνεται: Στο 1ο Θερινό Σχολείο μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων από την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης και  απόφοιτοι – τελειόφοιτοι παιδαγωγικών τμημάτων και καθηγητικών σχολών.

Κόστος Συμμετοχής: 100 ευρώ.

Έχουν εξασφαλιστεί ειδικές τιμές σε ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ.

Σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια η έκπτωση είναι 30%

 

Αναλυτικές πληροφορίες και εγγραφές στο www.epimorfosi.org.gr

 

Υποβολή Αιτήσεων:  έως  1 Ιουνίου 2015 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

 

 

Σχολιάστε

Top