Γεωργική εκπαίδευση

ΑΠΟ: ΜΠΙΛΑΝΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Αυγ• 28•18

kesyp2

Η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων  λειτουργεί στον Κατσικά Ιωαννίνων  ως  η μοναδική σχολή τεχνιτών Τυροκομίας – Γαλακτοκομίας  της Ελλάδας. Από το 1934 έως σήμερα έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 2.000 τεχνίτες τυροκομίας, συμβάλλοντας καίρια στη μετεξέλιξη της ελληνικής γαλακτοκομίας από πρακτική σε σύγχρονη τυροκομία.

Η «Αβερώφειος» Γεωργική Σχολή Λάρισας γιόρτασε το 2011 τα εκατό χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της. Σήμερα λειτουργεί με δύο ειδικότητες: α)Αγροτικά Μηχανήματα και β)Ζωοτεχνία.

Η Σχολή ΣΥΓΓΡΟΥ  ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1926 στο κληροδότημα της Ιφιγένειας Συγγρού, χήρα του Ανδρέα Συγγρού, ως  Πρακτικό Γεωργικό Σχολείο στο κτήμα Συγγρού στο Μαρούσι Αττικής. Στο σχολείο αυτό φοιτούσαν κατά προτεραιότητα γόνοι γαιοκτημόνων  οι οποίοι φιλοδοξούσαν να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κηπουρική. Από το 2011 λειτουργεί με την ειδικότητα Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων – Αρχιτεκτονικής Τοπίου.

Η Σχολή ΝΕΜΕΑΣ λειτουργεί με την ειδικότητα της «Αμπελουργίας-Οινοτεχνίας», στεγάζεται σε κτιριακό συγκρότημα στις παρυφές της πόλης της Νεμέας, στη μεγαλύτερη ζώνη Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) ερυθρού οίνου της χώρας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΛΓΟ

 

Σχολιάστε

Top