Γενικό Λύκειο 2019-2020

ΑΠΟ: ΜΠΙΛΑΝΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Αυγ• 06•18
Νέα Γ ΛΥΚΕΙΟΥ 2019-20200

2-08-19 Δ.Τ. - Παρεμβάσεις στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη εκπαίδευσηΗ Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, σχετικά με τις παρεμβάσεις στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη εκπαίδευση, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Πολιτική μας απόφαση είναι να μην αλλάξουμε τους βασικούς άξονες στο πρόσφατα ψηφισθέν σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη εκπαίδευση για τους μαθητές που εισέρχονται φέτος στη Γ’ Λυκείου, αλλά να προχωρήσουμε σε επιμέρους βελτιωτικές κινήσεις με στόχο να διορθώσουμε δυσλειτουργίες του εν λόγω συστήματος.Σήμερα, ανακοινώνουμε παρεμβάσεις σε τρεις άξονες:

Εξεταστέα ύλη. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την εισήγηση του ΙΕΠ και μετά από διαβούλευση με επιστημονικές ενώσεις, προχωρούμε σε λελογισμένη μείωση της εξεταστέας ύλης στα μαθήματα για τα οποία η κάλυψή της δεν ήταν εφικτή.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

Συγκεκριμένα, μειώνουμε την ύλη στη Βιολογία, τη Χημεία, την Κοινωνιολογία, την Οικονομία, την Ιστορία, τα Αρχαία Ελληνικά. Για τις λεπτομέρειες της εν λόγω απόφασης, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Ενιαίος τρόπος εξέτασης Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Θεωρούμε θετική την ενιαία εξέταση των δύο αυτών μαθημάτων, καθώς με αυτό τον τρόπο καλλιεργείται η φιλαναγνωσία και ενισχύεται η κριτική σκέψη. Ωστόσο, θεωρούμε ότι ο τρόπος με τον οποίο εισήχθη, δεν είχε προετοιμαστεί επαρκώς αιφνιδιάζοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ

Κατά συνέπεια, προχωρούμε σε μείωση του συντελεστή βαρύτητας της Λογοτεχνίας στο 15% του συνολικού βαθμού του εν λόγω μαθήματος.

Για τις λεπτομέρειες της εν λόγω απόφασης, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Κατηγοριοποίηση τμημάτων.

Θα προτείνουμε στη Βουλή των Ελλήνων ενιαία αντιμετώπιση των τμημάτων, αίροντας την κατηγοριοποίησή τους σε «ελεύθερης πρόσβασης» και «κατόπιν εξετάσεων», καθώς η κατηγοριοποίηση αυτή ενέχει δύο βασικές στρεβλώσεις: αφενός οι μαθητές καλούνται να μαντέψουν, κατά την πρώτη επιλογή, ποια τμήματα θα είναι ελεύθερης πρόσβασης και ποια όχι,  αφετέρου οδηγεί στο διαχωρισμό των τμημάτων μεταξύ εκείνων που διατηρούν αυξημένο κύρος και εκείνων που απαξιώνονται.

Εκτενέστερες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη εκπαίδευση θα υλοποιηθούν τα προσεχή διδακτικά έτη, χωρίς αιφνιδιασμό και προχειρότητα, μετά από ενδελεχή μελέτη και συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Περαιτέρω, στην ίδια λογική, με σεβασμό στο σχεδιασμό και την προετοιμασία των μαθητών, ανακοινώνουμε ότι οι φετινοί απόφοιτοι, εφόσον επιλέξουν να επανεξεταστούν στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη εκπαίδευση το 2020, θα εξετασθούν με το ίδιο σύστημα με το οποίο εξετάσθηκαν φέτος.»

 

Η διδακτέα-εξεταστέα ύλη για το έτος 2019-2020

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλιο Μαθητη

9.29MB
28-08-2018

Γραμματικη τηΣ ΑρχαιαΣ ΕλληνικηΣ

Συντακτικο τηΣ ΑρχαιαΣ ΕλληνικηΣ

ΦακελοΣ Υλικου

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ

ΛΑΤΙΝΙΚΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Βιβλιο Μαθητη folder-save-icon Βιβλιο Εκπαιδευτικου folder-save-icon Θεματικοι κυκλοι folder-save-icon ΓλωσσικεΣ ΑσκησειΣ folder-save-icon ΦακελοΣ Υλικου

 

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΦΥΣΙΚΗ

ΧΗΜΕΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΙΕΠ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

με τέσσερα 6ωρα μαθήματα κάθε εβδομάδα(+ Θρησκευτικά για 1 ώρα, Γυμναστική για 2 ώρες και Μάθημα Επιλογής για 2 ώρες)

ΜΑΘΗΜΑΤΑ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

 

Τα μαθήματα προσανατολισμού χωρίζονται σε τέσσερεις Ομάδες (Ομάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού): Ανθρωπιστικών Σπουδών, Θετικών Σπουδών, Σπουδών Υγείας και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.»

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ 4 ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

Με το νέο σύστημα πάλι θα εξετάζονται σε 4 μαθήματα προκειμένου να πάρουν το απολυτήριό τους

και αυτά τα 4 μαθήματα είναι τα ίδια στα οποία θα εξεταστούν για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ

 

Τα Τμήματα των Ιδρυμάτων κατατάσσονται σε τέσ-σερα επιστημονικά πεδία, που ορίζονται ως εξής:

1ο επιστημονικό πεδίο: ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες.(Αρχαία, Ιστορία, Γλώσσα και Κοινωνιολογία)

2ο επιστημονικό πεδίο: θετικές και τεχνολογικές επιστήμες.(Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Γλώσσα)

3ο επιστημονικό πεδίο: επιστήμες υγείας και ζωής.(Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Γλώωσα)

4ο επιστημονικό πεδίο: επιστήμες οικονομίας και πληροφορικής.(Μαθηματικά, Πληροφορική, Α.Ο.Θ, Γλώσσα).

 

ΠΕΔΙΑ

Απολυτήριο Λυκείου και διασφάλιση του αδιάβλητου των ενδοσχολικών εξετάσεων

ΤΕΣΤL

 

.ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ

Κατά την πρώτη χρονιά εφαρμογής δεν θα προσμετρηθεί ο βαθμός του Απολυτηρίου για την πρόσβαση, προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία προσαρμογή στο νέο σύστημα.

Τη δεύτερη χρονιά ο βαθμός του Απολυτηρίου θα συμμετέχει κατά 10% στον τελικό βαθμό πρόσβασης, ποσοστό το οποίο θα αυξάνει κάθε χρόνο.
symvolaio
Α΄ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ

.Για τους υπόλοιπους υποψηφίους η εισαγωγή θα γίνεται με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις σε 4 εξεταζόμενα μαθήματα. ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ-animated-train-image-0001ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

5,β) στις Σχολές των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευ-τικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.) και Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.), των Σχολών της Αστυ-νομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.), καθώς και των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. και Λιμενοφυλάκων μέσω πανελλαδικών εξετάσεων με την επιφύλαξη ειδικών προϋποθέσεων, διαδικασιών και όρων εισαγωγής που ορίζονται από τις οικείες διατάξεις.

ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ

 

car.jpg

ΠΡΟΣΒΑΣΗ: ΒΑΘΜΟΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ 10% ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ 90%

Για την εισαγωγή μέσω πανελλαδικών εξετάσεων ισχύουν τα εξής: α) προσμετράται σε ποσοστό ενενήντα τοις εκατό (90%) ο μέσος όρος των βαθμών στα τέσσε-ρα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα του οικείου επιστημονικού πεδίου, σύμφωνα με το άρθρο 4Α, και σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) ο βαθμός του απολυτη-ρίου της Γ ́ Τάξης ΓΕ.Λ.. Κατ’ εξαίρεση, για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 υπολογίζεται μόνο ο μέσος όρος των τεσσά-ρων (4) πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων,

β) στα Τμήματα όπου απαιτείται η εξέταση ειδικού μαθήματος ή πρακτικής δοκιμασίας για την εισαγωγή υποψηφίων σε αυτά, λόγω της φύσης του γνωστικού αντικειμένου που θεραπεύουν, η εξέταση του ειδικού μαθήματος ή της πρακτικής δοκιμασίας γίνεται πανελ-λαδικά. Σε κάθε ειδικό μάθημα ο υποψήφιος πρέπει να επιτύχει βαθμολογία τουλάχιστον ίση με το μισό της προ-βλεπόμενης μέγιστης δυνατής.

Για τον υπολογισμό της συνολικής βαθμολογίας, προστίθεται στην βαθμολογία, όπως έχει υπολογιστεί σύμφωνα με την περίπτωση

α ́, η βαθμολογία που προκύπτει από το γινόμενο του βαθμού των ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δοκιμασιών με τον αντίστοιχο συντελεστή,

γ) αν με το σύνολο της βαθμολογίας που έχει επιτύχει ο υποψήφιος μπορεί να εισαχθεί σε περισσότερες από μία σχολές ή τμήματα εισάγεται τελικά μόνο σε εκείνη τη σχολή ή τμήμα που προσδιόρισε στο μηχανογραφικό του με σειρά προτίμησης υψηλότερη σε σχέση με τις άλλες, σχολές ή τμήματα που έχει δηλώσει.».

                ΕΣΠΕΡΙΝΟ

2. α) Οι απόφοιτοι εσπερινού ΓΕ.Λ. εισάγονται, κατά το αμέσως επόμενο ακαδημαϊκό έτος από το σχολικό έτος αποφοίτησης, σε ποσοστό θέσεων επιπλέον του αριθμού εισακτέων, το οποίο ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ως εξής:αα) στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευ-θύνσεις Τμημάτων των Α.Ε.Ι., των Α.Ε.Α., των Α.Σ.Τ.Ε.:

ααα) μέσω εισαγωγικών εξετάσεων που διεξάγονται σε πανελ-λαδικό επίπεδο με θέματα από την εξεταστέα ύλη της Γ ́ τάξης εσπερινού ΓΕ.Λ., που προκύπτουν αποκλειστικά από Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.) για τα «Τμή-ματα πρόσβασης με πανελλαδικές εξετάσεις» (ΤΠΠΕ), όπως ειδικότερα ορίζεται στην παράγραφο 5,

βββ) με την επιτυχή ολοκλήρωση των απολυτηρίων εξετάσεων της Γ ́ Λυκείου στα «Τμήματα με θέσεις ελεύθερης πρό-σβασης» (ΤΕΠ), με την επιφύλαξη της εξέτασης σε τυχόν απαιτούμενο ειδικό μάθημα ή πρακτική δοκιμασία, σύμ-φωνα με το πρώτο και δεύτερο εδάφιο της περίπτωσης β ́ της παραγράφου 5, ββ) στις Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού μέσω πανελλαδικών εξετάσεων με την επιφύλαξη ειδι-κών προϋποθέσεων, διαδικασιών και όρων εισαγωγής που ορίζονται από τις οικείες διατάξεις. Στην περίπτωση αυτή το ποσοστό θέσεων επιπλέον του αριθμού εισακτέ-ων ορίζεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργού Ναυτι-λίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

 

 

……………

Πρόσβαση αποφοίτων ΕΠΑΛ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Αυξάνεται το ποσοστό θέσεων σε σχολές και τμήματα των Πανεπιστημίων που θα διατίθενται στους αποφοίτους ΕΠΑΛ από 5% σε 10% μέσα από τις ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις.

Παραμένει το 5% των θέσεων σε σχολές και τμήματα: πολυτεχνικές, ιατρικές, οδοντιατρικές, φαρμακευτικές, κτηνιατρικές, φυσικής, βιολογίας και γεωλογίας.

Διατηρείται το 20% σε ΑΣΠΑΙΤΕ και ΑΣΤΕ.

Επίσης προβλέπεται η πρόσβαση σε στρατιωτικές σχολές με ποσοστό θέσεων που θα καθορίζεται με κοινή υπουργική απόφαση.

Παραμένει επίσης το 1% επιπλέον θέσεων για τα εσπερινά ΕΠΑΛ που διευρύνεται με όλες τις πανεπιστημιακές σχολές.

Επίσης παραμένει το δικαίωμα επιλογής των αποφοίτων τους να συμμετέχουν στις εξετάσεις με τα ημερήσια ΕΠΑΛ για περισσότερες επιλογές.

Η πρόσβαση γίνεται σε σχολές και τμήματα που είναι συναφή ή αντίστοιχα με τους τομείς των ΕΠΑΛ.

08-04-19 Το Σχέδιο Νόμου «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, Πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις»

 

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ, ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ, ΦΟΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

ΦΕΚ B 2005 – 31.05.2019
Ημερομηνία κυκλοφορίας 31.05.2019 Σελίδες 36 (22757 – 22792)

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ κλπ

ΦΕΚ B 3226 – 22.08.2019
Ημερομηνία κυκλοφορίας 22.08.2019 Σελίδες 8 (38427 – 38434)

ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

ΦΕΚ A 70 – 07.05.2019
Ημερομηνία κυκλοφορίας 08.05.2019 Σελίδες 164 (1933 – 2096)

 

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΦΕΚ B 1790 – 21.05.2019
Ημερομηνία κυκλοφορίας 21.05.2019 Σελίδες 4 (20907 – 20910)

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΓ΄ ΤΑΞΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΦΕΚ B 2881 – 05.07.2019
Ημερομηνία κυκλοφορίας 05.07.2019 Σελίδες 16 (35085 – 35100)

ΓΛΩΣΣΑ,  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΦΕΚ B 3164 – 12.08.2019
Ημερομηνία κυκλοφορίας 13.08.2019 Σελίδες 4 (37837 – 37840)

Γ΄ ΤΑΞΗ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

(σύνολο ωρών 32) Μαθήματα Γενικής Παιδείας

Ώρες Θρησκευτικά 1

Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία 6

Φυσική Αγωγή 2

Σύνολο 9ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

(6 ώρες κάθε μάθημα συν 1 ώρα ανά μάθημα για επίλυση αποριών, ανακεφαλαίωση κ.λπ.)

Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών

Ώρες Αρχαία Ελληνικά 7
Ιστορία 7

Κοινωνιολογία 7

Σύνολο 21

Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών

Ώρες Φυσική 7

Χημεία 7

Μαθηματικά 7

Σύνολο 21

Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας

Ώρες Φυσική 7

Χημεία 7

Βιολογία 7

Σύνολο 21

Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

Ώρες Μαθηματικά 7

Πληροφορική 7

Οικονομία 7

Σύνολο 21

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

(Οι μαθητές επιλέγουν ένα από τα μαθήματα)

Ώρες Ξένη Γλώσσα (Αγγλικά ή Γαλλικά ή Γερμανικά) 2 Ελεύθερο Σχέδιο 2 Γραμμικό σχέδιο 2 Λατινικά 2
Ημερομηνία κυκλοφορίας 21.05.2019 Σελίδες 4 (20907 – 20910)

 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

21-05-19 Από 22 Μαΐου έως 17 Ιουνίου οι Ηλεκτρονικές Αιτήσεις Εγγραφής, Ανανέωσης Eγγραφής και Μετεγγραφής για ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.

15-05-19 Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ οι αλλαγές για το νέο Λύκειο

  • Ομάδες και κλάδοι μαθημάτων
  • Τρόπος και χρόνος εξέτασης και βαθμολόγησης
  • Ορισμός και υποχρεώσεις επιτηρητών
  • Υποχρεώσεις μαθητών κατά τη διάρκεια της εξέτασης
  • Τρόπος διατύπωσης των θεμάτων
  • Βαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων
  • Αναβαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων του Γενικού Λυκείου
  • Τρόπος φύλαξης των γραπτών και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Το ΦΕΚ σε μορφή pdf

ΦΕΚ B 1674 – 14.05.2019
Ημερομηνία κυκλοφορίας 14.05.2019 Σελίδες 16 (19433 – 19448)

 

. Η Α ́ Τάξη Ημερήσιου Γενικού Λυκείου αποτελείτάξη αποκλειστικά γενικής παιδείας, στην οποία εφαρμόζεται πρόγραμμα μαθημάτων τριάντα πέντε (35) συνολικά ωρών εβδομαδιαίως.

2. Στη Β ́ Τάξη Ημερήσιου Γενικού Λυκείου εφαρμόζεται πρόγραμμα μαθημάτων που περιλαμβάνει μαθήματα γενικής παιδείας τριάντα (30) συνολικά διδακτικών ωρών εβδομαδιαίως και δύο (2) Ομάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού,

Ανθρωπιστικών και Θετικών Σπουδών, πέντε (5) συνολικά διδακτικών ωρών εβδομαδιαίως έκαστη ομάδα, όπου οι μαθητές καλούνται να επιλέξουν τη μία.

………….

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ, ΚΛΑΔΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΦΕΚ B 2881 – 05.07.2019
Ημερομηνία κυκλοφορίας 05.07.2019 Σελίδες 16 (35085 – 35100)

ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΦΕΚ B 1704 – 16.05.2018
Ημερομηνία κυκλοφορίας 16.05.2018 Σελίδες 8 (18723 – 18730) ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
 
ΦΕΚ B 120 – 23.01.2018 ΑΠΟΥΣΙΕΣ-ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ
Ημερομηνία κυκλοφορίας 23.01.2018 Σελίδες 32 (1923 – 1954)
 

 

……….

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Υ.Α. 3807/Β/4/9/2018
Υπουργική Απόφαση 139454/Δ2/2018 – ΦΕΚ 3807/Β/4-9-2018

Ωρολόγιο Προγραμμάτων μαθημάτων των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Γενικού Λυκείου.

https://www.e-nomothesia.gr/kat-ekpaideuse/deuterobathmia-ekpaideuse/upourgike-apophase-139454d22018.html

ΦΕΚ B 3807 – 04.09.2018
Ημερομηνία κυκλοφορίας 04.09.2018 Σελίδες 8 (47731 – 47738)

………………

Υπουργική Απόφαση 108279/Δ2/2016 – ΦΕΚ 2182/Β/14-7-2016

Προϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού και μαθημάτων επιλογής στο Γενικό Λύκειο

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ

 

0ΔΗΓΙΕΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ 2019-2020

04-09-18 Οδηγίες για τη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων στις Α΄ και Β΄ τάξεις Ημερήσιου ΓΕΛ για το σχολικό έτος 2018 – 2019 Το έγγραφο σε μορφή pdf 

04-09-18 Οδηγίες για τη διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων στις Α΄ και Β΄ τάξεις Εσπερινού ΓΕΛ για το σχολικό έτος 2018 – 2019 Το έγγραφο σε μορφή pdf

04-09-18 Οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος Ερευνητικές Δημιουργικές Δραστηριότητες στις Α΄ και Β΄ τάξεις Ημερησίου Γενικού Λυκείου και στην Α΄ τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολ. έτος 2018–19 Το έγγραφο σε μορφή pdf

ΙΕΠ

30-08-18 Τι αλλάζει στην εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2019 Η Υπουργική Απόφαση σε μορφή doc

ΦΕΚ B 3807 – 04.09.2018
Ημερομηνία κυκλοφορίας 04.09.2018 Σελίδες 8 (47731 – 47738) ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ

6-08-18 Ο Νόμος 4559/2018 «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις»

ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΦΕΚ 155.2015 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΥΛΗΣ 2019 ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Γ΄ΤΑΞΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΦΕΚ B 3411 – 10.08.2018
Ημερομηνία κυκλοφορίας 14.08.2018 Σελίδες 8 (42641 – 42648)

Σχολιάστε

Top