«Ο σκληρόκαρδος γίγαντας»

ΑΠΟ: ΜΠΙΛΑΝΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Σεπ• 25•17

O σκληρόκαρδος γίγανταςΗ άσκηση αυτή έχει σκοπό ο μαθητής να ασκηθεί στην ανάγνωση και κατανόηση κειμένου και επιπλέον να αποκτήσει ικανότητες διαπραγμάτευσης. Επίσης  οι μαθητές μπορούν να ασκηθούν στην αντιμετώπιση των φόβων τους.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ
Πατώντας στις υπογραμμισμένες λέξεις ακούς τον ήχο των πουλιών

«Ο σκληρόκαρδος γίγαντας»

ΕΝΟΤΗΤΑ 1Η
Κάθε απόγευμα, φεύγοντας απ” το σχολείο, τα παιδιά το “χαν συνήθεια να παίζουν στον κήπο του γίγαντα.Ήταν ένας πελώριος, μαγευτικός κήπος, μ” απαλή πράσινη χλόη και χιλιάδες πολύχρωμα λουλούδια όμοια μ” αστέρια κι ακόμα, εδώ κι εκεί, δώδεκα ροδακινιές φορτωμένες ρόδινα κι ολόλευκα ντελικάτα ανθάκια απ” της άνοιξης τ” άγγιγμα, που το φθινόπωρο βάραιναν απ” τα πολύχυμα φρούτα.
Thomas Cooper Gotch (1854-1931)  In the orchard.Thomas Cooper Gotch (1854-1931) In the orchard.
Τα πουλιά κάθονταν στα δέντρα και κελαηδούσαν τόσο γλυκά, που τα παιδιά σταματούσαν το παιχνίδι για να τ” ακούσουν. «Πόσο ευτυχισμένα είμαστε εδώ!» έλεγαν αναμεταξύ τους.
Κάποια μέρα ο γίγαντας γύρισε. Εφτά ολάκερα χρόνια ήταν σ” επίσκεψη, στο φίλο του το δράκο της Κόρνις, κι όταν τα χρόνια πέρασαν κι εκείνος είχε τελειώσει ό,τι είχε να πει —αφού δεν είχε και πολλά να συζητήσει— αποφάσισε το γυρισμό στο κάστρο.Την ώρα που “φτασε, αντίκρισε τα παιδιά να παίζουν στον κήπο.«Τι δουλειά έχετε εδώ;» φώναξε μ” οργή, και τα παιδιά το “βαλαν στα πόδια τρομαγμένα.«Ο κήπος είναι μοναχά δικός μου», είπε ο γίγαντας. «Όλοι μπορούν να το καταλάβουν, και δεν θα επιτρέψω σε κανένα να παίζει εδώ, έξω από μένα».Κι έτσι, έχτισε έναν πελώριο τοίχο ολόγυρα στον κήπο, κι ύστερα κάρφωσε μια πινακίδα που “λεγε: Οι παραβάτες τιμωρούνται. Ήταν, αλήθεια, ένας πολύ σκληρόκαρδος γίγαντας.ΑΣΚΗΣΕΙΣ

ü  Μπορείς να ζωγραφίσεις τον κήπο του γίγαντα

ü  Συμφωνείς με τη στάση του γίγαντα;

ü  Πώς θα μπορούσαν να χαρούν όλοι τον κήπο;

 

«ΟΙ ΦΟΒΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Σχολιάστε

Top