Αφηγηματική συμβουλευτική

ΑΠΟ: ΜΠΙΛΑΝΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Μάι• 07•15

αφηγηματική συμβουλευτική

Το τεύχος αυτό βασίζεται στην αφηγηματική συμβουλευτική. Η αφηγηματική συμβουλευτική μπορεί να βοηθήσει καθε ανθρωπο και ειδικα το άτομο ή την ομάδα να διαπραγματευθεί θέματα που σχετίζονται με τραύματα, πένθος, λύπη, άγχος

Η τέχνη και ειδικά η αφηγηση ιστοριας, τα εικαστικα και η δραματοποιηση μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά έτσι ώστε να αναπύξει δεξιότητες και να προσδώσει θετική επανανοηματοδότηση στα γεγονότα της ζωής του, να βρεί και να υλοποιήσει στόχους στη σταδιοδρομία του.

Οι ιστορίες που περιέχονται μπορούν να εφαρμοστούν σε ατομική συνάντησή ή στα πλαίσια βιωματικής μάθσης με ομάδες σε χώρους εκπαίδευσης.

Εδώ θα αναζητήσετε μερικές ψηφιακές ιστορίες που θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε τον εαυτό σας.

Υποστηρικτικό υλικό για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς της κ. Μπιλανάκη Ελευθεριας θα βρειτε στα πρακτικά συνεδρίων που θα αναζητήσετε στο τευχος : Συμβουλευτικη σταδιοδρομιας, ψυχολογια, σε εφημερίδες και περιοδικά, καθως και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδειας: ΕΔΩ

Για το έντυπο υλικό και τις βιωματικές ασκήσεις που ανέπτυξε ως υπεύθυνη Κέντρου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού Περιστερίου επικοινωνήστε με την ίδια:
φορμαΕΔΩ

Σχολιάστε

Top