Ημερίδα 23-2-2017 «Ευάλωτες ομάδες και επικίνδυνες μορφές συμπεριφοράς στην εφηβεία».Παρέμβαση επαγγελματικού προσανατολισμού

ΑΠΟ: ΜΠΙΛΑΝΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Φεβ• 21•17

Ημερίδα 23-2-2017
«Ευάλωτες ομάδες και επικίνδυνες μορφές συμπεριφοράς στην εφηβεία»
Παρέμβαση επαγγελματικού προσανατολισμού

Θέμα: «Βραχεία εκπαιδευτική παρέμβαση επαγγελματικού προσανατολισμού σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και επικίνδυνες μορφές συμπεριφοράς».
Το ΚΕΣΥΠ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ δια της Υπευθύνου κ. Μπιλανάκη Ελευθερίας διοργανώνει σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του 16ου Γυμνασίου Περιστερίου καθώς και την υπεύθυνη του εργαστηρίου πληροφορικής , στις 23/2/2017, ώρα 12.30-14.30 στο εργαστήρι πληροφορικής του σχολείου :
Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών

για θέματα που σχετίζονται με ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και επικίνδυνες μορφές συμπεριφοράς που εμποδίζουν τη σχολική επίδοση και τη συνολική ανάπτυξη των μαθητών.

Το εργαστήρι έχει σκοπό την ανάπτυξη βραχείας εκπαιδευτικής παρέμβασης με σκοπό την συναισθηματική ανάπτυξη, τη βελτίωση των δεξιοτήτων των μαθητών και τον προσανατολισμό των μαθητών σε μεταβαλλόμενο κόσμο. Θα χρησιμοποιηθούν φύλλα εργασίας και συμπληρωματικά θα αξιοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
12.00-12.30: Προσέλευση, εγγραφές

12.30-13.00 Ποιες είναι οι συμπεριφορές υψηλού κινδύνου;

Εννοιολογική διασαφήνιση και αναπτυξιακό πλαίσιο.

13.00-13.30 Κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και σχολική επίδοση

13.30-14.00. Βραχεία εκπαιδευτική παρέμβαση -συναισθηματική μάθηση και ανάπτυξη δεξιοτήτων.
Το ενημερωτικό υλικό θα διατεθεί σε όσους παρακολουθήσουν καθώς και η σχετική βιβλιογραφία. Θα προηγηθούν όσοι είναι μέλη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ : «ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ».

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ Ε ΥΛΙΚΟ ΥΠΠΕΘ
ΕΔΩ

ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Σχολιάστε

Top