Το TikTok αλλάζει τις ρυθμίσεις ασφαλείας για ανηλίκους

Το TikTok, η εφαρμογή δημιουργίας και ανάρτησης βίντεο, ανακοίνωσε την αυτόματη ιδιωτικότητα όλων των λογαριασμών που ανήκουν σε παιδιά κάτω των 16 ετών. Σκοπός είναι η προστασία των ανήλικων χρηστών από επικείμενες διαδικτυακές απειλές.

Πιο συγκεκριμένα, οι λογαριασμοί θα τρέπονται αυτόματα σε ιδιωτικοί εμποδίζοντας τους υπόλοιπους λογαριασμούς να κατεβάζουν τα βίντεο του προφίλ τους, ενώ δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να λαμβάνουν και να αποστέλλουν μηνύματα σε χρήστες που δεν είναι φίλοι. Ωστόσο, σε περίπτωση που κάποιος ανήλικος θελήσει να καταστήσει δημόσια κάποια ανάρτησή του θα έχει τη δυνατότητα να το κάνει.

Το TikTok στις νέες ρυθμίσεις της εφαρμογής εντάσσει και τον επιπλέον όρο του να μην μπορούν να προταθούν σε άλλους χρήστες οι λογαριασμοί όσων ανήκουν στις ηλικιακές κατηγορίες 13-15 ετών. Υπενθυμίζουμε ότι παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν επιτρέπεται να ανοίξουν λογαριασμό στην εφαρμογή.

Μία ακόμη σημαντική νέα ρύθμιση είναι η σύνδεση των λογαριασμών των γονέων με εκείνους των παιδιών τους, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος σε σχέση με το περιεχόμενο που έρχονται σε επαφή οι νεαροί χρήστες της εφαρμογής.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης