Το Λύκειο Κάτω Μηλιάς … δέχεται επισκέψεις

ΑΠΟ: ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ - Δεκ• 06•21

20211206_095326

Γράφουν οι μαθήτριες Ντανά Μαρία, Ισιώτη-Φώτη Ελένη

Την Παρασκευή 3/12/2021, είχαμε τη μεγάλη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας  μία ομάδα 12 παιδιών Ρομά.

Το πρόγραμμα ένταξης των  Ρομά της Κατερίνης στην κοινωνία, κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών του σχολείου μας,  έπειτα από μία συζήτηση με τους υπεύθυνους του δήμου Κατερίνης στο πλαίσιο μίας σχολικής εκδρομής. Ο διάλογος αυτός σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη αγάπη  μας για το διαφορετικό, είχε ως αποτέλεσμα τη γέννηση της γενναιόδωρης αυτής  ιδέας. Οι διοργανωτές της συγκεκριμένης δράσης έμειναν έκπληκτοι από την απελευθερωμένη στάση των παιδιών και δέχθηκαν δίχως δεύτερη σκέψη την πρόσκλησή μας.

Σε ένα κλίμα ανυπομονησίας για τη συνάντησή μας με τα παιδιά, σκεφτόμασταν διάφορες δραστηριότητες με τις οποίες θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε. Χάρη στην δημιουργικότητα και τη φαντασία μας, σκαρφιστήκαμε ξεχωριστές ιδέες,  οι οποίες ήμασταν σίγουροι πως θα ξετρελάνουν τα παιδιά. Έτσι ακριβώς έγινε!

Την ημέρα του ερχομού τους, οι προετοιμασίες άρχισαν από νωρίς.  Όλοι ήρθαμε στο σχολείο με χαμόγελα ζωγραφισμένα στα πρόσωπά μας και με τα χέρια γεμάτα λιχουδιές. Η καρδία μας ήταν ζεστή, το ίδιο και η ατμόσφαιρα που δημιουργήσαμε για την επίσκεψη των παιδιών. Μόλις ακούσαμε τις φωνές τους, το αίσθημα της αδημονίας μας εκτοξεύθηκε στα ύψη. Τρέξαμε με ενθουσιασμό να τους υποδεχτούμε και τους οδηγήσαμε στις τάξεις μας. Ο πάγος έσπασε σε δευτερόλεπτα , καθώς οι προσπάθειες προσέγγισης ήταν αμοιβαίες.

Αρχικά στολίσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μέσα σε μία ατμόσφαιρα χρωματισμένη από μουσική και κέφι. Το πνεύμα των Χριστουγέννων μάς έφερε ακόμη πιο κοντά. Η πηγαία ζωντάνια μας, μας  έκανε να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε αγαπημένα μας τραγούδια. Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να μην εκμεταλλευτούμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου μας! Μετά από ένα ξέφρενο πάρτι, λοιπόν, αποφασίσαμε να παίξουμε βόλεϊ και ποδόσφαιρο. Καθ’ όλη τη διάρκεια των παιχνιδιών γελούσαμε δυνατά και διασκεδάζαμε με την ψυχή μας. Φανταστείτε ότι ούτε για το ποιος κέρδισε δεν νοιαστήκαμε!  Το φινάλε της ημέρας αυτής έκλεισε με πρωταγωνιστές όλους μας. Η μουσική μάς συνέδεσε, για άλλη μία φορά, πνευματικά και ψυχικά, καθώς χορέψαμε και κάναμε καραόκε. Θέλοντας η εμπειρία αυτή να μείνει πραγματικά αξέχαστη, προσφέραμε δώρα στα παιδιά, λίγο πριν μας αποχαιρετήσουν. Κατά την αποχώρηση τους υποσχεθήκαμε να μην χάσουμε επαφές, αφού είμαστε πλέον πολύ καλοί φίλοι.

Ασφαλώς, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν θα γινόταν εφικτό χωρίς τις ικανότατες και γεμάτες όρεξη καθηγήτριές μας, κα Δασκαλοπούλου Χριστίνα και  κα Κωτσού Ελένη, και φυσικά την υποστήριξη της διευθύντριάς μας κας Παξιμαδάκη Ειρήνης.

Πρέπει επίσης να ευχαριστήσουμε την υπεύθυνη του προγράμματος στο δήμο Κατερίνης κ. Σαμαλή Κατερίνα και τις παιδαγωγούς που συνόδευσαν τα παιδιά στο σχολείο μας.

Το απόσταγμα της δράσης αυτής έχει μόνο θετικά στοιχεία να μας προσφέρει και δεν μετανιώνουμε λεπτό για τη συμμετοχή μας σε αυτή.

Σχολιάστε

Top