Φτιάξε Μόνος Σου Στολές Για Της Απόκριες

νΦτιάξε Μόνος Σου Στολές Για Της Απόκριες

από τον Νικόλα Σταθάκη

Οι Απόκριες, γνωστές σε όλη την Ελλάδα για τα καρναβάλια και για τις παράξενες αστείες και δημιουργικές στολές τους, με ενέπνευσαν να σκεφτώ διάφορες στολές και αξεσουάρ που μπορείς να φτιάξεις με πράγματα σπίτι σου, παλιά ή ανακυκλώσιμα υλικά.

Η πιο δημιουργική και πιο αστεία για μένα στολή είναι η στολή κουτί ποπ κορν. Πολύ απλά θα χρειαστεί να πάρεις ένα χαρτόκουτο να το βάψεις με άσπρο και κόκκινο χρώμα να βάλεις μερικές μικρές λεπτομέρειες που θα το κάνουν πιο όμορφο και να κάνεις τρύπες ώστε να μπούνε τα πόδια σου, τα χέρια σου, το κεφάλι σου και ένα σημείο όπου θα μπορείς να βγεις χωρίς να χαλάσει η στολή.

Μία άλλη εξίσου ωραία στολή με την μα από πάνω είναι η στολή ζωγράφος. Η στολή ζωγράφος είναι αρκετά εύκολη και θα μπορούσαν οι περισσότεροι να ντυθούν ζωγράφοι. Το μόνο που θα κάνετε είναι να βάλετε ένα πουκάμισο ένα τζιν παντελόνι ή η για τα κορίτσια μία φούστα. Το πουκάμισο και το παντελόνι, ή φούστα, να μην είναι άσπρο χρώμα. Αργότερα θα βάλετε μία πόδια η οποία άμα θέλετε μπορείτε να τις ζωγραφίσετε πάνω σαν να φαίνεται ότι έχει λερωθεί από μπογιές. Τέλος μπορείτε να πάρετε κανονική παλέτα ζωγραφικής, αλλά μπορείτε επίσης να φτιάξετε μία χάρτινη.

Η αγαπημένη μου στολή είναι η στολή ντετέκτιβ. Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε είναι να βάλετε ένα μαύρο ή σκούρο γκρι σακάκι και ένα μαύρο τζιν παντελόνι. Θα βάλετε επίσης ένα σκούρο μπλε ή ανοιχτό γκρι φουλάρι στο λαιμό σας. Μπορείτε να ζωγραφίσετε με μαύρο μαρκαδόρο πάνω από το στόμα σας ένα μουστάκι. Επίσης μπορείτε να κρατάτε και ένα μεγεθυντικό φακό.

Για όσους αρέσουν τα αθλήματα, ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο, μπορείτε να ντυθείτε ποδοσφαιριστές. Πρώτα θα πάρετε μία λευκή μπλούζα καλοκαιρινή και θα γράψετε ένα νούμερο μπροστά και το ίδιο νούμερο στα μανίκια. Κατά προτίμηση μου η μπλούζα να μην έχει κανένα σχέδιο. Ύστερα θα φορέσετε ένα σορτσάκι, ό,τι χρώμα θέλετε. Τέλος θα φορέσετε μακριές κάλτσες και είστε έτοιμοι.

Σχολιάστε