Χριστουγεννιάτικα έθιμα της χώρας μας

Το χριστουγεννιάτικο καράβι Τα Χριστούγεννα είναι πολύ διαδεδομένο το στόλισμα του δέντρου ωστόσο αυτό ήρθε στη χώρα μας από την εποχή του Όθωνα και μετά. Από τα παλιά χρόνια οι Έλληνες στόλιζαν καράβι. Αυτό το έθιμο ....

tumblr_mtten5DwdO1rfwfq9o1_1280

Δεκαεπτά Γυναικοκτονίες το 2021… Και Τώρα Τι;

Κοιτώντας αναδρομικά το 2021, είναι εύκολο να παρατηρήσει κάποιος απάνθρωπα φαινόμενα και αποκλίνουσες τάσεις που σημάδεψαν αυτή την χρονιά, ένα από αυτά είναι οι γυναικοκτονίες και γενικότερα η βία ενάντια στις γυναίκες. Πολλά άτομα που ….

esferas-de-navidad

Χριστουγεννιάτικα έθιμα ανά τον κόσμο…

Τα Χριστούγεννα αποτελούν την πιο διαδεδομένη γιορτή του χρόνου, παγκοσμίως. Θες τα φωτάκια που στολίζουν τους άλλοτε «μονόχνοτους δρόμους»; Θες τα στολίδια που κοσμούν τις γειτονιές και τις πλατείες; Θες η μελωδική μουσική που ηχεί ….

a6aa052987f9922bc337fcf4a9b64755

Από το χριστουγεννιάτικο καράβι… στο στόλισμα του δέντρου!

  Χριστούγεννα. «It ‘s the most wonderful time» που αναφέρει και το ομώνυμο τραγούδι. Στιγμές χαράς, γιορτινή διάθεση, μπρίο, κέφι και ζωντάνια πλημμυρίζουν τους περισσότερους από εμάς. Όλοι, τρέχουμε πανικόβλητοι στα μαγαζιά για να αγοράσουμε ….

382

Η ιστορία της χριστουγεννιάτικης χιονόμπαλας

Η ιστορία της χριστουγεννιάτικης χιονόμπαλας             Κάθε χρονιά όταν πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, εκτός από το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, διακοσμούμε σχεδόν όλο το σπίτι με πολλά και διαφορετικά στολίδια, προκειμένου να νιώσουμε πιο ….

christmas-1024x627

Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία

Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία Φέτος ήταν πολύ χαρούμενος! Τα φώτα έπεφταν στο πρόσωπό του και τον έβλεπαν όλοι.  Είχε και μια καταπληκτική θέα! Έβλεπε προς την πόρτα και ήταν δίπλα στο τζάκι. Κάθε φορά που κάποιος ….

Η καρδιά του χρόνου

Η καρδιά του χρόνου

Ποτέ μου δεν θα τους καταλάβω τους ανθρώπους. Όλο βιαστικοί να πάνε κάπου, να κάνουν κάτι… Κάνουν σπασμωδικές κινήσεις που δεν βγάζουν νόημα, κοιτάνε την ατζέντα τους – έτσι λέγεται αυτό το μικρό κουτί που ….