Little Cook

εικόνα

 

          Τα Χριστούγεννα είναι πλέον εδώ και τι καλύτερο από μια βόλτα στην στολισμένη Αθήνα. Περπατώντας στις γειτονίες του Ψυρρή ξαφνικά ξεπροβάλουν χιλιάδες λαμπάκια, χριστουγεννιάτικες μπάλες και στολίδια, ένα σκηνικό που δεν θυμίζει σε τίποτα την Αθήνα όπως την ξέρουμε τόσα χρόνια αλλά πιο πολύ μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από τις Χριστουγεννιάτικες ταινίες που βλέπαμε μικροί. Καρυοθραύστες, μπαλαρίνες, τάρανδοι, ξωτικά και άλλα πολλά συνθέτουν την απόλυτη μαγεία, κρυμμένη στην γκρίζα περιοχή του Ψυρρή.

εικόνα 3

Οι ιδρυτές του συγκεκριμένου μαγαζιού πρέπει να είναι σίγουρα μεγάλοι fans των Χριστουγέννων γιατί κάθε χρόνο κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να μετατρέψουν το συγκεκριμένο σημείο σε χώρα των Χριστουγέννων. Φέτος κλείνει πέντε χρόνια λειτουργίας και πιστεύω πως πλέον έχει καταφέρει να γίνει η αγαπημένη Χριστουγεννιάτικη γωνία μικρών και μεγάλων. Όλοι όσοι περνάνε από το σημείο, άνθρωποι όλων των ηλικιών, ακόμα και εκείνοι που μπορεί να μην συμπαθούν ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα, θα σταθούν για λίγο να θαυμάσουν τα χιλιάδες λαμπιόνια και να τραβήξουν φωτογραφίες αυτού του φαντασμαγορικού στολισμού.

Ο εσωτερικός χώρος μοιάζει κυριολεκτικά με παραμύθι, στολισμένος απ’ άκρη σ’ άκρη με πρωταγωνιστές πολύ γνωστών παραμυθιών και κάθε αίθουσα έχει θεματικό χαρακτήρα και είναι αφιερωμένη σε κάποιο παραμύθι.  Οι πίνακες στους τοίχους, η μουσική, τα αμέτρητα στολισμένα έλατα και το πιάνο δίνουν την χριστουγεννιάτικη νότα που απαιτούν οι ημέρες των εορτών.

εικόνα 4

Πέρα όμως από τον εντυπωσιακό στολισμό και το μενού του μαγαζιού είναι εξίσου εντυπωσιακό. Μεγάλες ποικιλίες από ζεστές σοκολάτες, τσάι και ενδεχομένως τα πιο παράξενα κέικ που μπορεί να βρει κάνεις βρίσκονται στον κατάλογο. Τα ονόματα των πιάτων είναι επίσης εμπνευσμένα από παραμύθια και ο τρόπος σερβιρίσματος μοναδικός και λαχταριστός.

Νομίζω πως μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε πως πρόκειται για ένα από τα πιο περιζήτητα μαγαζιά της Αθήνας την περίοδο των εορτών και πως ακόμα και όσοι δεν έχουν πάει αξίζει να πάνε μια βόλτα και να βιώσουν αυτή τη μοναδική χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

Καραϊσκάκη 17, Αθήνα 105 54

Πανταζοπούλου Ρεβέκκα-Ζιζέλ

Εικόνες: https://www.thetoc.gr/images/articles/7/article_228525/upl5dea5fade7940.jpg

https://www.clickatlife.gr/fu/t/158014/1200/10000/00000000005b2de0/1/little-kook.jpg

https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fpopaganda.gr%2Ftable%2Flittle-kook%2F&psig=AOvVaw2xPopMsSYkf5chR7UaA_la&ust=1639924066716000&source=images&cd=vfe&ved=0CAsQjRxqFwoTCJj547DH7fQCFQAAAAAdAAAAABAE

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης