Τα παιδιά που πεινάνε

ΑΠΟ: Αποστολίδου Γεσθημανή - Απρ• 04•13

imagesrΑκόμα και σήμερα στην πόρτα του 21ου αιώνα υπάρχουν άνθρωποι σε μερικά κράτη του κόσμου πού πεινάνε. Σ’ αυτά τα κράτη η ζωή είναι δύσκολη και ανυπόφορη. Τα τρόφιμα και το νερό ανύπαρκτα. Δεν υπάρχει μέριμνα για την υγεία και την κοινωνική μόρφωση. Δεν υπάρχουν νοσοκομεία, σχολεία κ.λ.π. Λείπουν από αυτά τα παιδιά τα ρούχα ,τα παπούτσια και ότι άλλο είναι απαραίτητο για την καθημερινή τους ζωή. Τα μέσα μεταφοράς τραίνα, αεροπλάνα είναι άγνωστα σ’ αυτές τις χώρες. Για σκεφτείτε ένα παιδάκι από αυτούς τους λαούς και ένα παιδάκι της Ευρώπης , της χώρας μας! Ποια η διαφορά;

Στην Αφρική δεν έχουν τα παιδιά παιχνίδια , δεν έχουν φαγητό, δεν έχουν ρούχα, δεν έχουν φάρμακα, δεν έχουν αυτά που είναι απαραίτητα στη πιο τρυφερή ηλικία της ζωής τους.  Αντίθετα τα πλούτη  διακρίνουν τα παιδιά της χώρας μας. Πόσο όμορφη θα ήταν η ζωή σ’ αυτά τα κράτη αν δεν υπήρχε πείνα, δίψα, θάνατος κι ας ελπίσουμε ότι ο Θεός και ο άνθρωπος θα φροντίσει για αυτούς.0 εκατ. παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από την πείνα. Άλλο ένα παιδί μόλις πέθανε από την πείνα!

 Η πείνα που έπληξε την Αφρική το 1984 και 1985 στοίχισε πάνω από ένα εκατομμύριο ζωές.

 Τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε

Τα χρήματα που διαθέτουν οι άλλες πολιτισμένες χώρες είναι λιγοστά και οι διάφορες οργανώσεις προσπαθούν με εράνους και άλλα μέσα να βοηθήσουν, έτσι ώστε να σώσουν μερικούς από το θάνατο, τις αρρώστιες και ό,τι άλλο τραγικό μαστίζει αυτούς τους ανθρώπους.

 Οι ανεπτυγμένες χώρες, όμως, θα μπορούσαν να μη σπαταλάνε τα χρήματά σε όπλα για πολέμους ,που οι περισσότεροι γίνονται σε αυτά τα μέρη. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να  βοηθήσουν και τα παιδιά στα μέρη αυτά αλλά και τα παιδιά όλης της γης. όλο τον κόσμο.

 Αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε κι εμείς  αυτά τα παιδιά γιατί δεν είναι θέαμα, αλλά θέμα…θέμα ανθρωπιάς.

Μπορούμε να μην καταναλώνουμε πολύ νερό, να μην σπαταλάμε γενικά άσκοπα τις πηγές ενέργειας. Αν έχεις για παράδειγμα ανοιχτές 3 λάμπες καταναλώνεις πετρέλαιο. Το πετρέλαιο τελειώνει και έτσι οι κυβερνήσεις αγοράζουν όπλα και στέλνουν στρατό στην Αφρική και σε άλλα μέρη οπού εκεί υπάρχει το πετρέλαιο. Έτσι γίνεται πόλεμος. Κάποια παιδιά πεθαίνουν, κάποια χάνουν τους γονείς τους με αποτέλεσμα τα παιδιά να μένουν μόνα τους, να πεινάνε και  γενικά να μη χαίρονται τη ζωή τους καθόλου.

 Ένας άλλος τρόπος για να βοηθήσουμε είναι να προσφέρουμε τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια ακόμα και παιχνίδια που δεν τα θέλουμε αλλά βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε κάνει μια πολύ καλή πράξη, θα έχουμε κάπως αντιδράσει σε όλα αυτά που γίνονται γύρω μας και χωρίς τη θέληση μας.

Ένα είναι σίγουρο. Ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο

                                                                        Μαριος Ραμαντανης, Δ΄Τάξη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μαριος Ραμαντανης

Σχολιάστε

Top