ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σκίτσο: Χρήστος Μπάκι & Γιάννης Μιχαλίτσης

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ…

Σκίτσο:  Μπεζαϊτη Καλλιόπη

Σκίτσο:
Μπεζαϊτη Καλλιόπη

«Είναι 17 χρονών και bisexual και έχει βιώσει λεκτική βία για κάτι που δεν διαλέγει. Στο παρελθόν είχε χάσει φίλους και ακόμα χάνει γιατί είναι bisexual. Όταν έλεγε σε άτομα για τα προβλήματα που είχε του έλεγαν να μην βγάζει  προς τα έξω τη σεξουαλικότητά του ώστε να μη δέχεται bullying».

Η διαφορετικότητα αποτελεί έναν όρο που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στις μέρες μας. Έναν όρο γνωστό σε όλους μας που χρησιμοποιείται σε διαφημίσεις, καμπάνιες ισότητας και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η διαφορετικότητα υπάρχει στο κοινωνικό μας περιβάλλον και προσδιορίζεται από τη γλώσσα, τα ήθη, τα έθιμα, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, τις αξίες, τη θρησκεία, τις ιδέες, τις αναπηρίες, τις δυσκολίες,  την  καταγωγή κ.α

Τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, κάθε μέρα σε αυτή την κοινωνία δέχονται λεκτική βία ή και σωματική βία ακόμα. Αυτό οφείλεται στο ότι τα παιδιά μεγαλώνουν με το  στερεότυπο ότι δύο άτομα του ίδιου φύλου δεν είναι φυσιολογικό να ερωτεύονται. Αυτές οι διακρίσεις συνήθως ξεκινάνε από το οικογενειακό περιβάλλον και ενισχύονται από την κοινωνία και το σχολικό περιβάλλον. Είναι δύσκολο, ένα άτομο που είναι gay, bisexual να νιώθει άνετα στην κοινωνία διότι δεν υπάρχει αποδοχή και σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Υπάρχουν περιπτώσεις που γονείς διώχνουν τα παιδιά τους από το σπίτι όταν μάθουν  πως είναι ομοφυλόφιλα. Πολλά άτομα όταν μάθουν ότι ένα παιδί είναι gay θα το χλευάσουν ή και ακόμα θα του ασκήσουν bullying επειδή στην κοινωνία μας θεωρούμε φυσιολογικό το bullying σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα επειδή «δεν είναι φυσιολογικά».

Είναι άραγε αυτό μια λύση; Για σκεφτείτε έναν κόσμο που οι straight θα ήταν στη θέση των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, άραγε θα γινόταν κάτι τέτοιο ποτέ; Η απάντηση είναι όχι διότι είναι φυσιολογικό στο μυαλό ενός μέσου ανθρώπου να είναι straight.

Το 2021 η Δήμητρα από τη Λέσβο είχε πέσει θύμα σωματικής βίας από έναν οδηγό ο οποίος την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια την εγκατέλειψε. Η Δήμητρα είχε εξαφανιστεί από το Δρομοκαΐτειο στις 6 Απριλίου και στις 9 του ίδιου μήνα εντοπίζεται νεκρή στο Φαληρικό Δέλτα, μετά από τροχαίο δυστύχημα με εγκατάλειψη. Η Δήμητρα πέθανε τον Απρίλιο αλλά η κοινωνία την σκότωνε κάθε μέρα από την αρχή της ζωής της.

Κλείνουμε τα μάτια στη ζωή αλλά τα ανοίγουμε στο θάνατο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης