ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η ΜΑΡΙΛΙΑ ΤΖΑΝΕΤΗ , ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ 15ΜΕΛΟΥΣ,  ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΗΣ  ΣΤΗ ΣΑΝΙ ΛΟΥΙΖΑ

1. Πώς νιώθεις που για Τρίτη φορά βρίσκεσαι εκλεγμένη στο συμβούλιο ;

Χαίρομαι που τα παιδιά με ψήφισαν και πάλι αλλά αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα. Έχουμε διαφορές  με άλλα άτομα -μέλη του συμβουλίου και αυτό εμποδίζει.

2. Πες μου για τη σχέση με τα υπόλοιπα μέλη του 15μελους .

Με κάποια παιδιά συνεννοούμαι αλλά με κάποιους άλλους όχι. Είχαμε τις διαφορές μας τα προηγούμενα χρόνια, δεν είμαστε τόσο κοντά. Αν όμως καθίσουμε και πούμε ότι εκπροσωπούμε  300 παιδιά ,θα βρούμε τρόπο να συνεργαστούμε, να μιλήσουμε, να κάνουμε πράγματα για όλους. Ήδη έχουμε οργανώσει σχολικό πάρτι, σχεδιάζουμε την πενθήμερη. Έτσι είμαι αισιόδοξη ότι θα τα βρούμε  και στα υπόλοιπα. Πιστεύω ότι μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων θα είμαστε καλά ,όσο και αν μεταξύ μας  εκτός αίθουσας δεν είμαστε κοντά.

3. Γιατί δεν βγήκες πρόεδρος του Συμβουλίου ,αν και πρώτη σε ψήφους;

Ο /η πρώτος/η σε ψήφους δεν είναι αναγκαστικά και πρόεδρος. Ούτως ή άλλως δεν ξέρω με τα παιδιά που είναι μέσα αν θα μπορούσα να συνεννοηθώ  ως πρόεδρος. Αν και έχω καλή συνεννόηση με το γραφείο ,δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω ως πρόεδρος…

4. Γιατί;

Δυστυχώς ,νομίζω ότι τα περισσότερα παιδιά δεν μπήκαν με σκοπό να εκπροσωπήσουν άλλους τριακόσιους. Μπήκαν για να χάσουν ώρες ,χαβαλέ, και για αυτά που γίνονται κάθε χρονιά. Εγώ ,λοιπόν , δεν θα μπορούσα να συνεργαστώ με άτομα που έχουν αυτό στο μυαλό τους.

5. Τελικά πιστεύεις ότι φέτος το δεκαπενταμελές θα έχει καλή πορεία;

Αν συνεργαστούμε, ναι. Τώρα είναι ακόμη η αρχή. Ωστόσο ,χαίρομαι που  έχουμε καταφέρει πράγματα για την πενθήμερη. Αυτό είναι καλό σημάδι. Προσωπικά έχω τις διαφορές μου με άλλα μέλη αλλά υπάρχουν δυνατότητες για συνεργασία .Πρέπει  όλοι να δούμε αν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στο έργο μας. Αρχικά είχα αρνητική άποψη για το τριμελές γιατί δε νομίζω ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν το σύνολο των μαθητών. Αυτό ήταν μια προσωπική άποψη που έχει αρχίσει και αλλάζει. Ο χρόνος θα δείξει…

Στην αρχή είχα σκεφτεί και να παραιτηθώ  αλλά αποφάσισα  ότι πρέπει να δοθεί μια ευκαιρία στο φετινό τριμελές και δεκαπενταμελές  από όλους μας  ,άσχετα με τις αρχικές εντυπώσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ .

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης