Εορτασμός Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στο Γε.Λ Ιαλυσού

ΑΠΟ: Δήμητρα Κιούση - Μαρ• 24•15

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 αποτελεί το πιο σημαντικό γεγονός στη νεότερη ελληνική ιστορία γιατί με αυτή δημιουργήθηκε το ελληνικό εθνικό κράτος. Η Επανάσταση του ’21  και τα όσα ακολούθησαν αυτής, έθεσαν στην ιστορία το αίτημα του λαού για ελευθερία, το αίτημα για απελευθέρωση από τον κάθε σουλτάνο, τον κάθε αυτοκράτορα και κάθε βασιλιά. Το αίτημα για λαϊκή, ακηδεμόνευτη κυριαρχία και δημοκρατία, είναι ένα αίτημα διαχρονικό και επίκαιρο που απαιτεί βαθιά γνώση της ιστορίας μας, διαρκή εγρήγορση και συνεχείς αγώνες.

Από την Άλωση της Πόλης στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. Μια ιστορική αναδρομή μέσα από κείμενα, μουσική και ζωγραφική.

 

Στη γιορτή συμμετείχαν οι μαθητές/-τριες:

Αφήγηση ιστορικών γεγονότων

Κυριάκος Σαής (Α1)

Δώρα Κουφού (Β1)

Χριστίνα Μαυροματάκου (Β2)

Κατερίνα Τσακτσίρα (Γ3)

Έπαιξαν μουσική οι:

Χρυσόστομος Τζάνος-αρμόνιο (Α3), Παναγιώτης Δημητρίου-μπουζούκι και κρουστά (Β1), Ήρα Ζιάρκα-σαντούρι (Β1), Κων/ος Μακρής-λαούτο (Β2), Μιχάλης Τιάκας – μπουζούκι και κρουστά (Β3)

Χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς οι:

Τσαμπίκα Γιακουμάκη, Κατερίνα Ισκά (Γ1), Κων/νος Κυρίτσης, Ραφαέλα Παπασάββα, Βιολέττα Ντρουμπογιάννη, Καθολική Πάττα, Άννα Μπεκρή (Γ2), Τσαμπίκος Πηδιάκης, Φιλίτσα Σταθάκη, Κατερίνα Τσακτσίρα, Βάλια Σκούλουκα, Αθηνά Τσιριγωτάκη(Γ3).

Τραγούδια που ακούστηκαν:

One Comment

  1. Ο/Η κωστας στατηρας λέει:

    μπραβο πολυ καλη δουλεια!! συνεχισε ετσι!! (y)

Σχολιάστε

Top