Η ιστορική μας γραμμή

- Δεκ• 17•12

της Βαλεντίνης Αμασιάδη, μαθήτριας του Α1.

Από την αρχαιότητα έως και σήμερα μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Τοιχογραφίες της παλαιολιθικής εποχής, για παράδειγμα, μας δίνουν να καταλάβουμε την ιστορία μιας ολόκληρης εποχής. Έτσι και στο σχολείο μας μια «νεοελληνική τοιχογραφία» κοσμεί την αίθουσα του Α1. Δημιούργημα μαθητών του Α1 της περσινής χρονιάς,  κάνει τον χώρο στον όποιο ζούμε πιο ζωντανό και πιο ευχάριστο.

 

Τα μάτια μας καθημερινά φωτογραφίζουν αυτή τη γραμμή και στέλνουν πληροφορίες στο υποσυνείδητό μας, τις οποίες δεν έχουμε κουραστεί για να αποκτήσουμε.

Στα καρτελάκια, που αναρτώνται σταδιακά, αναγράφονται τα σημαντικότερα πρόσωπα και γεγονότα κάθε εποχής. Το περιεχόμενό τους το αποφασίζουμε εμείς, ως ένα είδος γρήγορης επανάληψης, με την ολοκλήρωση της κάθε ιστορικής περιόδου.

Η εναλλαγή των χρωμάτων σε κάθε τμήμα της γραμμής καθώς και η ζώνη με τα διακοσμητικά μοτίβα από αρχαιοελληνικές αγγειογραφίες, τα οποία επέλεξαν και ζωγράφισαν οι μαθήτριες Ελένη Αργυρέα και Αντιγόνη Κολοκυθά, είναι αυτά που κάνουν την ιστορική γραμμή να δείχνει πιο ελκυστική.
Τέλος, ένα επιπλέον πλεονέκτημά της είναι ότι κάνει το μάθημα πιο λειτουργικό  κάνοντάς το ταυτόχρονα να ξεφεύγει από τον συνηθισμένο τρόπο διδασκαλίας, που έχει ως μόνη πηγή πληροφοριών τον καθηγητή και το βιβλίο.

Σχολιάστε

Top