Η Β΄ Λυκείου στο Μέγαρο Μουσικής

- Ιαν• 11•13

του Γιάννη Χριστόπουλου, μαθητή του Β1

Την Τετάρτη 30/03/2011 οι μαθητές της Β΄τάξης του Λυκείου μας, είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε ένα «ξεχωριστό» απόγευμα. Στα πλαίσια του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών «Αντιγόνη», επισκεφτήκαμε το Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα. Εκεί παρακολουθήσαμε το ομώνυμο έργο του Σοφοκλή, σε μορφή όπερας.papouliassmall

Το έργο ήταν διασκευή του κ. Στάθη. Ο ίδιος είχε γράψει και την μουσική επένδυση του έργου. Στην παράσταση συμμετείχαν πολλοί διακεκριμένοι καλλιτέχνες όπως η Νίνα Λοτσάρη, που ως γνωστόν κατάγεται από την πόλη μας. Τα έσοδα της παράστασης διατέθηκαν για τους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα».

Η εκδρομή αυτή ήταν μια πρωτοβουλία των καθηγητών μας κ.κ. Δημοπούλου και Γκότση, οι οποίοι έδωσαν την ευκαιρία σε πολλούς από εμάς να επισκεφτούν το Μέγαρο Μουσικής και να παρακολουθήσουν μία τέτοιου είδους παράσταση για πρώτη φορά. Αναχωρήσαμε το μεσημέρι της Τετάρτης (15.30΄μμ) και μετά από μία τρίωρη γεμάτη κέφι διαδρομή, φτάσαμε στον προορισμό μας. Πριν την έναρξη, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε και να φωτογραφηθούμε με τον δημιουργό της παράστασης κ. Στάθη, που μας εξήγησε ότι η παράσταση προσφέρεται όχι τόσο για διασκέδαση αλλά στοχεύει στον προβληματισμό μας σχετικά με τις αρχές και αξίες της ανθρώπινης ζωής.

Ανάμεσα στους θεατές παρευρισκόταν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος μας συνάντησε στο φουαγιέ του θεάτρου, φωτογραφήθηκε μαζί μας και ανταλλάξαμε ευχές. Ικανοποιημένοι από την παράσταση αποχωρήσαμε για την Πάτρα, με ενδιάμεσο σταθμό στην Κόρινθο για ένα γρήγορο δείπνο, που εξασφαλίσαμε όμως μετά από αρκετή δυσκολία λόγω της προχωρημένης ώρας.

Κατά την γνώμη μου το σχολείο θα πρέπει να ενθαρρύνει παρόμοιες εκδηλώσεις. Αυτές συμβάλλουν στην γενικότερη παιδεία και κοινωνική μόρφωση των μαθητών, που είναι απαραίτητη σε μία περίοδο κρίσης των αξιών. Ελπίζω να μας δοθεί ξανά η ευκαιρία σύντομα να χαρούμε μια αντίστοιχη σχολική εκδήλωση.

Σχολιάστε

Top