Comenius Stones Συνεργαζόμαστε και δημιουργούμε δεσμούς εντός και εκτός συνόρων

- Ιαν• 11•13

Στα πλαίσια του προγράμματος Comenius STONES μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας συμμετείχαν σε δύο επισκέψεις-συναντήσεις.

Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Amberg της Γερμανίας από 20 έως 26 Μαρτίου, όπου συμμετείχαν 11 μαθητές της Β’ τάξης, 2 εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής του σχολείου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε πραγματική επαφή με την καθημερινή ζωή ενός Γερμανού μαθητή, με τη ζωή σε ένα γερμανικό σχολείο, να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα στη Γερμανία και ιδιαίτερα στη Βαυαρία. Συνεργάστηκαν με μαθητές από την Ιταλία και Γαλλία που συμμετείχαν στη συνάντηση.

germanygif Επίσκεψη στη Γερμανία

  parisgif2 Επίσκεψη στη Γαλλία

Ξεναγήθηκαν στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής (Αmberg, Νυρεμβέργη, Regensburg, Μόναχο).

teachersingermany

Η δεύτερη συνάντηση Comenius έλαβε χώρα στη La Roche της Γαλλίας από 10 έως 16 Απριλίου.

Οι μαθητές γνώρισαν το γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα και συμμετείχαν σε εκδρομές μαζί με τους γάλλους, γερμανούς και ιταλούς μαθητές.

Γνώρισαν την ζωή στην La Roche, ήταν ευπρόσδεκτοι στο Δημαρχείο και ξεναγήθηκαν στην πόλη. Είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν κοντινές πόλεις (La Rochelle και Nantes), περιοχές γεωλογικού ενδιαφέροντος στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού, και η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στην πρωτεύουσα, το Παρίσι.

Και στα δύο ταξίδια οι μαθητές είχαν συζητήσεις μεταξύ τους και αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες.

Την πρώτη εβδομάδα του Μαίου υποδεχθήκαμε στο σχολείο μας 15 μαθητές από το Amberg. Φιλοξενήθηκαν σε σπίτια μαθητών και με αυτό τον τρόπο ήρθαν σε επαφή με τη δική μας καθημερινότητα. Επισκέφτηκαν σημαντικά μνημεία της πόλης μας, τον αρχαιολογικό τόπο της Ολυμπίας και τη Ναύπακτο. Έφυγαν παίρνοντας μαζί στις αποσκευές τους την ζεστασιά της ελληνικής φιλοξενίας.

Σχολιάστε

Top