Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Νικόλα Αθανασίου και του Ηλία Δρακόπουλου

- Φεβ• 25•13


544581_539777122710638_246448511_n

 

Η ομάδα μπάσκετ του Λυκείου Καστριτσίου που κατέκτησε το κύπελλο στους σχολικούς αγώνες του νομού Αχαΐας.

Τα παιδιά έχουν ανάγκη να γυμνάζονται και να αθλούνται. Σε ποιο βαθμό όμως έχουν αυτή τη δυνατότητα να το κάνουν στο σχολικό περιβάλλον; Οι ώρες που έχουν διαθέσιμες τα παιδιά είναι ελάχιστες και το αθλητικό υλικό ανύπαρκτο.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του το ενδεχόμενο αύξησης των διδακτικών ωρών της γυμναστικής, ακόμα και την κατασκευή προσεγμένων εγκαταστάσεων  προκειμένου τα παιδιά να έχουν τον κατάλληλο χρόνο και χώρο για την σωματική τους  δραστηριότητα.

Αν οι ώρες είναι αυτές που χρειάζονται και οι χώροι κατάλληλοι τα παιδιά θα έχουν το κίνητρο και τη διάθεση για δημιουργικά πράγματα με σκοπό να χαλαρώσουν και να μπορούν να συνεχίσουν τις διδακτικές τους ώρες με καθαρό μυαλό και ηρεμία, κάνοντας το μάθημα ευκολότερο και πιο ευχάριστο. Όμως, ακόμα κι έτσι, με αυτά τα δεδομένα και τις παρούσες καταστάσεις μπορούμε να βρούμε κάποιες λύσεις για να εισβάλει δυναμικά ο αθλητισμός στη σχολική ζωή του εφήβου.

SONY DSC

Αρχικά επιβάλλεται να χρησιμοποιήσουμε και να αξιοποιήσουμε τους υπάρχοντες χώρους μετατρέποντας τους απλά σε χώρους κατάλληλους και ασφαλείς. Επίσης μπορούμε να συγκεντρώσουμε χρήματα από τα παιδιά και τον σύλλογο γονέων για την αγορά αθλητικού υλικού (μπάλες, στρώματα κλπ.) για την σωστή υποστήριξη  του μαθήματος. Τέλος, μπορούμε να μετατρέψουμε κάποιο χώρο ή αίθουσα σε αποδυτήρια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά να μπορούν να αλλάζουν και να έχουν άνετα ρούχα την ώρα που γυμνάζονται αλλά και μετά με αποτέλεσμα να νιώθουν καθαροί και ανάλαφροι τις υπόλοιπες σχολικές ώρες.


ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΗΛΙΑΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σχολιάστε

Top