ΛΕΥΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ, η Ιωάννα Νικολακοπούλου και η Βαΐα Παρασκευά γράφουν…

- Φεβ• 25•13

 

Τα ναρκωτικά είναι ουσίες και φάρμακα ικανά να μεταβάλουν τη ψυχική και φυσική κατάσταση ενός οργανισμού σε ένα ευρύ πεδίο από τον ύπνο και την πλήρη ακινητοποίηση έως την ευφορία και τη διέγερση. Ένα ναρκωτικό είναι ένα εθιστικό φάρμακο που μειώνει τον πόνο και μπορεί να μεταβάλει τη διάθεση ή τη συμπεριφορά του ατόμου.
Οι  λόγοι οι οποίοι αρχίζουν, κυρίως οι νέοι, τα ναρκωτικά ποικίλλουν ανεξαρτήτως της οικογενειακής τους κατάστασης. Αρκετοί στρέφονται αναζητώντας την εύκολη λύση για να καταπολεμήσουν το άγχος και τη πίεση. Απ’ την άλλη η περιέργεια, η επιθυμία και οι κοινωνικές συναναστροφές επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τους χρήστες όπως επίσης και τυχόν ψυχολογικά προβλήματα, παραδείγματος χάριν στεναχώρια, θυμός.

Η χρήση των ναρκωτικών οδηγεί σε μία εικονική πραγματικότητα. Οι χρήστες θεωρούν ότι τα ναρκωτικά τους προσφέρουν ηρεμία, εσωτερική ικανοποίηση και ευεξία. Απ’ την άλλη μεριά, κάποιοι τα επιλέγουν είτε ως διεργετικό με σκοπό να βελτιώσουν την επαγγελματική τους απόδοση είτε ως μέσο για να χάσουν κιλά είτε ως υπνωτικό.
Όλα αυτά όμως δεν είναι παρά μόνο μία ψευδαίσθηση στην οποία παρασύρονται, δυστυχώς, όλο και περισσότερα άτομα, καθημερινά.

imagesCAAALOBS

Κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο, πεθαίνουν πάνω από 200.000 χρήστες ηλικίας από 15 μέχρι 64 ετών. Η βιομηχανία των ναρκωτικών έχει αναπτυχθεί δραματικά, στις μέρες μας, ώστε το εμπόριό της να αποφέρει έσοδα έως και 320 δις ευρώ το χρόνο. Άρα, μήπως αυτό το φαινόμενο δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο μία τεράστια βιομηχανία η οποία εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες των ανθρώπων!

Σχολιάστε

Top