Sports and Heart, by Panayiotis Tsakas, Kastritsi Lyceum

- Μαρ• 29•15

Το πρόγραμμά μας  ονομάζεται  ESCAPE. Ο αριθμός των μαθητών που συμμετέχουν κατά το σχολικό έτος 2014-15 ανέρχεται στους 15 μαθητές περίπου. Το θέμα που μας απασχολεί αυτήν την χρονιά είναι «Αθλητισμός  και καρδιά». Για την σύνθεση μιας εργασίας με αυτό το θέμα, οι μαθητές χωρίστηκαν σε τρείς ομάδες  που οι ίδιοι έφτιαξαν  και κάθε μία από αυτές εργάστηκε πάνω σε έναν από τους τρεις  μικρότερους τομείς : «Καρδιά και άθληση», «Καρδιά και διατροφή» και «Καρδιά και άθληση υπό ιατρική παρακολούθηση».

Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής  μαθητών όλοι οι  Έλληνες μαθητές που συμμετέχουν, σε περίπου μία εβδομάδα θα επισκεφτούν στην Ισπανία την πόλη Terrassa, κοντά στην Βαρκελώνη. Εκεί οι μαθητές θα φιλοξενηθούν από τις οικογένειες  Ισπανών μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ESCAPE.

Αντίστοιχα, στις αρχές του Απριλίου οι Έλληνες μαθητές θα υποδεχτούν τους Ισπανούς μαθητές, θα τους φιλοξενήσουν και θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες όπως : επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία, στο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας, στην Αχάΐα Κλάους , στην Εστία Επιστημών , στην Γέφυρα Ρίου Αντιρίου , στην Αθήνα και την Ακρόπολη.

Φυσικά τα απογεύματα  τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ελλάδα, είναι ελεύθερα για τους μαθητές να οργανώσουν μόνοι τους δραστηριότητες και να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους.

Από το πρόγραμμα ESCAPE οι μαθητές περιμένουν να γνωρίσουν έναν διαφορετικό πολιτισμό, διαφορετικό τρόπο ζωής και ανθρώπους με διαφορετική νοοτροπία και έτσι να αποκτήσουν μία ευρύτερη εικόνα για τον κόσμο και να εκτιμήσουν  την αξία της διαφορετικότηας.

Σχολιάστε

Top