«Τα κάγκελα είναι ίδια για όλους. Τα όρια του καθενός διαφέρουν»…γράφει η Δημητρούλα

- Απρ• 01•15

«Τα κάγκελα είναι ίδια για όλους. Τα όρια του καθενός διαφέρουν».Μόλις τώρα, 17 χρονών, κατάλαβα τη σημασία της πνευματικής δύναμης και πως συνειδητά ή ασυνείδητα πολλαπλασιάζουμε τους τοίχους γύρω μας, κλείνοντας απ’ έξω κάθε μεγαλείο. Δέσμιοι του ίδιου μας του εαυτού στην ηλικία της ελευθερίας. Κόμπλεξ, άμυνες, φόβοι και όλα αυτά που μας κρατάνε μακριά από την ίδια  μας την ψυχή. . .

Και πως σήμερα που όλα πουλιούνται και αγοράζονται να πεισθούμε ότι η ψυχή έχει απροσδόκητη δύναμη; Να βλέπεις την αλήθεια χωρίς να την ακούς…προνόμιο ελαχίστων και σήμερα ακόμα λιγότερων…Έννοιες και αξίες ανυψωτικές για την ύπαρξή μας γίνονται προϊόντα μαζικής παραγωγής κάνοντας τη γενιά μου ακόμα πιο αποξενωμένη από την ηλικία της και την ανθρωπιά της φύσης της…

Νιώθω φυλακισμένη. Βλέπω έναν κόσμο να κινείται σε πρωτόγνωρους ρυθμούς και παράλληλα τα βήματά του να οδηγούν πίσω στην αρχή. Μια στροφή που δεν είμαι σίγουρη αν όλοι καταλαβαίνουν . . . και εγώ απλός παρατηρητής με κάθε βήμα γίνομαι πιο σίγουρη για την πρόσκρουση…φυλακισμένη γενιά…όμως η συνειδητοποίηση της φυλακής που βρίσκεσαι είναι ένα βηματάκι κοντά στην ελευθερία…φυλακισμένη γενιά στα «θέλω» που αρνούμαστε να δούμε ότι είναι «πρέπει», στα ξεσπάσματα που θεωρούμε λυτρωτικά και κάθετι που αφήνουμε να μας δεσμεύει το τώρα λέγοντας «δεν πειράζει, θα ζήσω μετά». Η ζωή είναι ελευθερία, σου δίνει τα εφόδια, τους δρόμους, τις ευκαιρίες. Εσύ δε ζεις. Η ουσιαστική ελευθερία θέλει κόπο και θυσία, σωματική και ψυχική. Η δύναμη να τιθασεύσεις το μυαλό σου, ελευθερώνει και φυλακίζει ταυτόχρονα. Εσύ όμως το καθορίζεις αυτό. Μη το ξεχνάς!

Δημητρούλα

Σχολιάστε

Top