Αι Φυλακαί ημων, του Σωτήρη Ελευθερίου

- Απρ• 01•15

Πώς να μην είσαι υπερήφανος για την Ελλάδα; Το άστρο που δίδαξε στα υπόλοιπα αστέρια του παγκόσμιου ουρανού πώς να φέγγουν, πώς να συνυπάρχουν αρμονικά, πώς να διατηρούν τη λάμψη τους, ακόμα και πως οφείλουν να συμπεριφέρονται την ώρα που πέφτουν. Η Ελλάδα και οι κάτοικοί της, οι Έλληνες, πραγματεύτηκαν χρόνια πριν τη δικαιοσύνη, την ηθική, την αξία της υπεράσπισης της πατρίδας, το σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και τη συνακόλουθη έννοια του «μέτρου». Δίδαξαν  όλα τα είδη των επιστημών και ανακάλυψαν την Αρχή που διέπει τα Πάντα και τα Συν-πάντα, έδειξαν αυταπάρνηση στον αγώνα υπέρ της Ελευθερίας, ήταν νόμος και αρχή…

Κι όμως…σήμερα τι να πει κανείς σήμερα για την αγέλη των ηγετών και την εξουσία… απαρνείται κάθε αξία, κάθε ανθρωπισμό, εκχώρησε πλήρως την εθνική ανεξαρτησία και θυσιάζει όλα εκείνα για τα οποία μαρτύρησαν οι παλαιοί αμύντορες της χώρας και του θεού. Αισχύνεσαι τώρα πια να λέγεσαι Έλληνας, είσαι υποβαθμισμένος και η εντονότερη γεύση που νιώθεις στα χείλη σου είναι εκείνη της απόλυτης πτώσης. . .

Ακούτε τη φωνή της συνείδησής σας, διώξτε τις αράχνες από τα μάτια σας και δείτε με τα μάτια της ψυχής σας την ευτυχία στον απέναντι τοίχο…Προσοχή, να την αγαπάτε σαν παιδί σας!!!

Σωτήρης Ελευθερίου

Σχολιάστε

Top