Αληθινά Αεροπλανάκια

- Απρ• 29•15
Αληθινά Αεροπλανάκια

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των προγραμμάτων  web radio και ρομποτικής  παρακολούθησαν στις 13 Μάρτιου 2015 μια ημερίδα που… θα τους μείνει αξέχαστη! Η εκδήλωση οργανώθηκε στα πλαίσια του προγράμματος PROMOAIR Που σκοπό έχει την διάχυση αποτελεσμάτων  των έργων αεροναυπηγικής που υλοποιούνται στα πανεπιστήμια της Ευρώπης στους μαθητές των Λυκείων.

Στο πρώτο μέρος  της ημερίδας ενημερώθηκαν από καθηγητές του τμήματος  Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών για το τμήμα και τις σπουδές σε αυτό.

Στο δεύτερο μέρος παρακολούθησαν άφωνοι βίντεο και καθηγητές του τμήματος όπου τους ενημέρωναν για τα αεροπλάνα και τον κόσμο τους.

Το τρίτο μέρος ήταν το τελευταίο και ποιο συναρπαστικό καθώς τα παιδιά μπήκαν στα εργαστήρια !  Είδαν από κοντά μηχανισμούς αεροσκαφών και πως λειτουργεί ο κάθε ένας ξεχωριστά έτσι  ώστε ένα αεροσκάφος να τροχοδρομήσει στον διάδρομο απογείωσης. Η  ημερίδα είχε σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν περισσότερα για την Αεροναυπηγική και να τα ωθήσει να επιλέξουν αυτόν το κλάδο . Δεν ξέρω αν πραγματικά έγινε αυτό,  αλλά όλοι οι μαθητές ανεξαιρέτως έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και επεξεργάστηκαν τις πληροφορίες . Νομίζω πως μας επηρέασε όλους και μας έκανε να σκεφτούμε τη δυσκολία του να είσαι κατασκευαστής αεροπλάνων αλλά … και πιλότος. Γιατί όταν ασχολείσαι με μαζικά μέσα μεταφοράς όπως το αεροπλάνο κρατάς ανθρώπινες ζωές στα χέρια σου.

Σχολιάστε

Top