Συμμετοχή στο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο της Επιστήμης

- Ιουν• 26•16

Δράση «Βλαστοκύτταρα – Έχουν τη λύση για όλα» με την καθοδήγηση-οργάνωση της καθηγήτριας Βιολογίας του σχολείο μας, κυρίας Παναγοπούλου και με τη συμμετοχή-συνεργασία της φιλολόγου κυρίας Κωστακοπούλου.

Your image is loading...

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Μαθητικού της Συνεδρίου της Επιστήμης που διεξήχθη στην Αθήνα τον Μάρτιο 2016 έξι μαθητές της Β΄ Λυκείου εργάστηκαν στο θέμα των βλαστοκυττάρων στη βιοϊατρική έρευνα. Οι μαθητές παρουσίασαν το αποτέλεσμα της μελέτης τους σε μορφή powerpoint, αρχικά στα μέλη-μαθητές που ασχολήθηκαν με το θέμα των βλαστοκυττάρων από σχολεία όλης της επικράτειας και στην τελική φάση στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου, με έναν μαθητή εκπρόσωπό τους.

Τέτοιου είδους δράσεις προάγουν την εργατικότητα, τη γνώση καθώς και την ευχέρεια των μαθητών να παρουσιάζουν μέσω του προφορικού λόγου τα αποτελέσματα της έρευνάς τους. Επίσης η ανταλλαγή απόψεων και η γνωριμία με μαθητές άλλων σχολείων ενισχύουν την κοινωνικότητα και την συνεργασία με συνομηλίκους από άλλα σχολεία.

Κωστακοπούλου Ευγενία, φιλόλογος

Υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από έξι μαθητές της Β΄ Λυκείου με άριστες επιδόσεις στο μάθημα. Κατά τη φάση της προετοιμασίας οι μαθητές συμμετείχαν –και μάλιστα στις διακοπές των Χριστουγέννων– σε συνάντηση με καθηγητή Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Η παρουσίαση της εργασίας τους στην διοργάνωση της Αθήνας  ήταν άριστη .  

Εντυπωσιάστηκα από το δέσιμο της ομάδας, την ανυπαρξία ανταγωνισμού μεταξύ τους καθότι ο εκπρόσωπός τους δυνητικά (εάν ψηφιζόταν) θα συμμετείχε ακολούθως σε διεθνές συνέδριο.

Μαρία Παναγοπούλου, καθηγήτρια Βιολογίας

Σχόλιο μαθήτριας:

«Συμμετείχα στο μαθητικό κοινοβούλιο επιστημών στην Αθήνα, στην θεματική ενότητα «Βλαστοκύτταρα-έχουν τη λύση για όλα;» Πριν το συνέδριο, τα παιδιά που συμμετείχαμε χρειάστηκε να κάνουμε έρευνα πάνω στο θέμα, αποκτώντας εξειδικευμένες γνώσεις, να μιλήσουμε με ειδήμονες και να συνεργαστούμε για να προετοιμάσουμε μια παρουσίαση . Εκεί, το συνέδριο ήταν τριήμερο, και , αν και πιστεύω πως μειονεκτούσε στην ο οργάνωση, περάσαμε πολύ ωραία και το πιο σημαντικό υπήρχε η  αφορμή για στενότερη ενασχόληση με θέματα που αφορούν την βιολογία, κάτι που θα  επιδίωξα προκειμένου να μπορέσω να καταλάβω αν θα με ενδιέφεραν σχετικές σπουδές. Επίσης, η συνεργασία στην  ομάδα και η εκδρομή  Αθήνα ήταν πολύ διασκεδαστική.

Το συνέδριο αυτό γίνεται κάθε δύο χρόνια και μετά  από αυτό επιλέγονται εκπρόσωποι της Ελλάδας σε αντίστοιχο πανευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όσοι λοιπόν είστε ακόμα στο σχολείο σε δυο χρόνια, σκεφτείτε το να συμμετάσχετε.»                            Γκότση Πολυάννα, Β1

Σχολιάστε

Top