Τα Αρχαία… αλλιώς, της Ειρήνης Χαντζή, μαθήτριας του Α4

- Απρ• 22•17

Τα Αρχαία… αλλιώς, της Ειρήνης Χαντζή, μαθήτριας του Α4

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, οι μαθητές του τμήματος Α’4 του σχολείου μας παρουσίασαν δραματοποιημένο ένα απόσπασμα από «Τα Ελληνικά» του Ξενοφώντα (2, 3, 50-56) με την καθοδήγηση του καθηγητή τους, Ιωάννη Γκότση στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας.

Συγκεκριμένα ο κύριος Γκότσης διασκεύασε το απόσπασμα που αναφέρεται στη δίκη του Θηραμένη έτσι ώστε να είναι δυνατή η θεατρική απόδοση του. Τους ρόλους υποδύθηκαν οι μαθητές του τμήματος A4 και παράλληλα η παράσταση επενδύθηκε με μουσική υπόκρουση που επιμελήθηκαν επίσης μαθητές του τμήματος οι οποίοι έπαιζαν και ζωντανά κατά τη διάρκεια της. Δόθηκαν συνολικά τρεις παραστάσεις τις οποίες παρακολούθησαν μαθητές των υπόλοιπων τμημάτων της Α΄τάξης.

Το εγχείρημα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και οι μαθητές δέχθηκαν συγχαρητήρια από τον διευθυντή του σχολείου μας, κύριο Παναγιώτη Πολυχρονόπουλο, και από τους καθηγητές και μαθητές που παρακολούθησαν τις παραστάσεις. Κυρίως όμως  το διασκέδασαν πολύ καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να προσεγγίσουν ένα αρχαίο Ελληνικό κείμενο με ένα πιο δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο.

Τέτοιες προσπάθειες είναι αξιέπαινες και ελπίζουμε να γίνονται συχνότερα.

DSC_0005

Σχολιάστε

Top