Τα πρότυπα ομορφιάς των νέων στην σύγχρονη εποχή

- Μάι• 04•17

Επιλέξαμε να μελετήσουμε το θέμα των προτύπων, πώς αυτά προβάλλονται και πώς επηρεάζουν τους νέους ανθρώπους γιατί, εκτός από ένα φλέγον ζήτημα της κοινωνικής ζωής, αφορά άμεσα εμάς τους εφήβους, αφού επηρεάζει καταλυτικά το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.

Συγκεκριμένα παρατηρούμε, ότι η τηλεόραση, ιδιαίτερα το διαδίκτυο αλλά και ο τύπος διαμορφώνουν και προβάλλουν εξιδανικευμένες μορφές, με συγκεκριμένα σωματότυπα και χαρακτηριστικά, ενώ ό,τι αποκλείνει από αυτά «περιθωριοποιείται», θεωρείται μη φυσιολογικό.

Η κατάσταση αυτή έχει μια πολύ έντονη επίδραση στα άτομα, που γίνεται ακόμα πιο έντονη όταν μιλάμε για εφηβικές ηλικίες, αφού ο νέος διακατέχεται από μια επιτακτική ανάγκη για αναγνώριση και αποδοχή.

Στην προσπάθειά του αυτή να εξασφαλίσει την αποδοχή του κοινωνικού περίγυρου, προσαρμόζει τον εαυτό του, ξεχωρίζει τους ανθρώπους και κάνει επιλογές έχοντας πάντα ένα λανθασμένο «φίλτρο» στο μυαλό του, ότι δηλαδή όποιος δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα που κυριαρχούν, θεωρείται κατακριτέος, όχι επειδή έχει πχ μια λάθος συμπεριφορά, απλά και μόνο λόγω της διαφορετικότητάς του.

Συμπερασματικά πιστεύουμε ότι η διαφορετικότητα αποτελεί την ειδοποιό διαφορά κάθε ανθρώπου, αποτελεί την ξεχωριστή του ταυτότητα και πρέπει να είναι τοσο αποδεκτή όσο και θεμιτή και γιαυτό αντιτιθόμαστε στα πρότυπα ομορφιάς, και πιστεύουμε ότι πραγματικά όμορφος είναι όποιος προσφέρει και αγαπά ανιδιοτελώς.

Δείτε την παρουσίαση της εργασίας μας ΕΔΩ

Σταυρίδη Όλγα

Συμεωνίδου Μυρτώ

Τσιπούρα Αλεξία

Χαντζή Ειρήνη

Σχολιάστε

Top